|
Ce spune Biblia despre Crăciun
Biblia nu menţionează data naşterii lui Isus şi nu spune că ar trebui să o sărbătorim. O enciclopedie afirmă: „Sărbătorirea Crăciunului nu este stabilită de Dumnezeu şi nici nu-şi are originea în NT [Noul Testament]" (Cyclopedia de McClintock şi Strong).
O analiză atentă a originii Crăciunului ne va ajuta să înţelegem că această sărbătoare are la bază ritualuri religioase păgâne. Potrivit Bibliei, orice formă de închinare dezaprobată de Dumnezeu este o ofensă la adresa lui (Exodul 32:5–7).
Originea obiceiurilor de Crăciun
Sărbătorirea naşterii lui Isus. „Primii creştini nu celebrau naşterea [lui Isus] deoarece considerau că sărbătorirea zilelor de naştere era un obicei păgân." (The World Book Encyclopedia)
Ziua de 25 decembrie. Nu există nicio dovadă că Isus s-a născut în această zi. După cât se pare, conducătorii religioşi au ales data de 25 decembrie ca să coincidă cu sărbătorile păgâne care erau ţinute în preajma solstiţiului de iarnă.
Oferirea de daruri şi petrecerile de Crăciun. O enciclopedie afirmă: „Saturnaliile, o sărbătoare romană ţinută la mijlocul lunii decembrie, constituie modelul multor obiceiuri de petrecere cu ocazia Crăciunului. De exemplu, în această sărbătoare îşi au originea petrecerile fastuoase, oferirea de daruri şi aprinderea de lumânări" (The Encyclopedia Americana). Potrivit unei alte enciclopedii, „orice fel de muncă era întreruptă" în timpul Saturnaliilor (Encyclopædia Britannica).
Luminile de Crăciun. Potrivit cu The Encyclopedia of Religion, europenii îşi împodobeau locuinţele „cu lumini şi cu arbori sau arbuşti cu frunza veşnic verde" pentru a sărbători solstiţiul de iarnă şi pentru a alunga spiritele rele.
Vâscul şi laurul. „Druizii (preoţii celţilor) atribuiau vâscului proprietăţi magice. Laurul, o plantă veşnic verde, era venerat întrucât simboliza întoarcerea soarelui." (The Encyclopedia Americana)
Pomul de Crăciun. „Cultul arborelui era larg răspândit în rândul europenilor păgâni şi a continuat să fie practicat şi după convertirea lor la creştinism." Cultul arborelui s-a păstrat până în zilele noastre prin obiceiul „de a aşeza un pom de Crăciun la intrarea sau în interiorul unei locuinţe în perioada sărbătorilor de iarnă" (Encyclopædia Britannica).
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1909
- Populația:
- 55 locuitori
Rădulenii Noi este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 55 de oameni. Satul Rădulenii Noi a fost întemeiat în anul 1909.
Comments
(6)