|
Ce spune Biblia despre Crăciun
Biblia nu menţionează data naşterii lui Isus şi nu spune că ar trebui să o sărbătorim. O enciclopedie afirmă: „Sărbătorirea Crăciunului nu este stabilită de Dumnezeu şi nici nu-şi are originea în NT [Noul Testament]" (Cyclopedia de McClintock şi Strong).
O analiză atentă a originii Crăciunului ne va ajuta să înţelegem că această sărbătoare are la bază ritualuri religioase păgâne. Potrivit Bibliei, orice formă de închinare dezaprobată de Dumnezeu este o ofensă la adresa lui (Exodul 32:5–7).
Originea obiceiurilor de Crăciun
Sărbătorirea naşterii lui Isus. „Primii creştini nu celebrau naşterea [lui Isus] deoarece considerau că sărbătorirea zilelor de naştere era un obicei păgân." (The World Book Encyclopedia)
Ziua de 25 decembrie. Nu există nicio dovadă că Isus s-a născut în această zi. După cât se pare, conducătorii religioşi au ales data de 25 decembrie ca să coincidă cu sărbătorile păgâne care erau ţinute în preajma solstiţiului de iarnă.
Oferirea de daruri şi petrecerile de Crăciun. O enciclopedie afirmă: „Saturnaliile, o sărbătoare romană ţinută la mijlocul lunii decembrie, constituie modelul multor obiceiuri de petrecere cu ocazia Crăciunului. De exemplu, în această sărbătoare îşi au originea petrecerile fastuoase, oferirea de daruri şi aprinderea de lumânări" (The Encyclopedia Americana). Potrivit unei alte enciclopedii, „orice fel de muncă era întreruptă" în timpul Saturnaliilor (Encyclopædia Britannica).
Luminile de Crăciun. Potrivit cu The Encyclopedia of Religion, europenii îşi împodobeau locuinţele „cu lumini şi cu arbori sau arbuşti cu frunza veşnic verde" pentru a sărbători solstiţiul de iarnă şi pentru a alunga spiritele rele.
Vâscul şi laurul. „Druizii (preoţii celţilor) atribuiau vâscului proprietăţi magice. Laurul, o plantă veşnic verde, era venerat întrucât simboliza întoarcerea soarelui." (The Encyclopedia Americana)
Pomul de Crăciun. „Cultul arborelui era larg răspândit în rândul europenilor păgâni şi a continuat să fie practicat şi după convertirea lor la creştinism." Cultul arborelui s-a păstrat până în zilele noastre prin obiceiul „de a aşeza un pom de Crăciun la intrarea sau în interiorul unei locuinţe în perioada sărbătorilor de iarnă" (Encyclopædia Britannica).
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1789
- Populația:
- 19400 locuitori
Ceadîr-Lunga este un oraş în Republica Moldova, în componenţa Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia. Amplasat în partea de sud a republicii, pe cursul mediu al rîului Lunga, oraşul Ceadîr-Lunga este situat la o distanţă de 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 19401 locutori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1789.
Comentarii
(6)