|
Filmările primului film artistic găgăuz s-au încheiat
S-au încheiat filmările primului film artistic de lung metraj găgăuz: «Dünürcülük». Despre acest lucru a comunicat regizorul, managerul proiectului Ivan Patraman.
„Cu mare bucurie am plăcerea să-i anunț pe toți acei care au fost alături de noi, care ne-au ajutat cu ce au putut, ne-au sprijinit financiar, cine cu recuzită și costumele, alimentele pe platoul de filmare, cu transportul, casele vechi și caii și tuturor acelora care ne-au întins o mînă de ajutor în cele mai dificile timpuri pentru noi, că filmările primului film găgăuz au fost finalizate", a menționat el.
Patraman a mulțumit, de asemenea, echipei de filmare, actorilor și tuturor acelora care le-au ajutat în timpul filmărilor.
Va urma etapa de montare-producție și de sonorizare a filmului. Aceasta va dura cîteva luni.
Vă reamintim că scenariul a fost scris de celebrul scriitor găgăuz Fiodor Marinoglu. Pelicula a fost filmată după motivele nuvelei lui Nicolai Baboglu „Pețirea" («Dünürcülük»).
Subiectul filmului reprezintă istoria clasică a lui Romeo și Julieta cu caracteristicile societății tradiționale găgăuze. Iani și Nida sînt personajele principale ale poveștii de viață și de iubire a tinerilor găgăuzi.
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1525
- Populaţia:
- 4184
Căinari este un oraş în raionul Căuşeni, Republica Moldova. Amplasat în partea centrală a republicii, oraşul Căinari este situat la o distanţă de 45 km de Chișinău, fiind un nod feroviar al Căilor Ferate din Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia orașului constituia 4184 oameni. Prima atestare documentară a satului Căinari, datează din anul 1525. Legenda susţine că localitatea a fost întemeiată în apropierea unui mare izvor, deoarece denumirea ei a însemnat la tătarii din Bugeac „izvor mare, clocotitor”.
Comments
(0)