Mergi spre compartimentul: Cinematografia
09 iulie 2017, 17:00 Cinematografia views 5720
Filmările primului film artistic găgăuz s-au încheiat
09 iulie 2017, 17:00 Cinematografia views 5720

Filmările primului film artistic găgăuz s-au încheiat

S-au încheiat filmările primului film artistic de lung metraj găgăuz: «Dünürcülük». Despre acest lucru a comunicat regizorul, managerul proiectului Ivan Patraman.

„Cu mare bucurie am plăcerea să-i anunț pe toți acei care au fost alături de noi, care ne-au ajutat cu ce au putut, ne-au sprijinit financiar, cine cu recuzită și costumele, alimentele pe platoul de filmare, cu transportul, casele vechi și caii și tuturor acelora care ne-au întins o mînă de ajutor în cele mai dificile timpuri pentru noi, că filmările primului film găgăuz au fost finalizate", a menționat el.

Patraman a mulțumit, de asemenea, echipei de filmare, actorilor și tuturor acelora care le-au ajutat în timpul filmărilor.

Va urma etapa de montare-producție și de sonorizare a filmului. Aceasta va dura cîteva luni.

Vă reamintim că scenariul a fost scris de celebrul scriitor găgăuz Fiodor Marinoglu. Pelicula a fost filmată după motivele nuvelei lui Nicolai Baboglu „Pețirea" («Dünürcülük»).

Subiectul filmului reprezintă istoria clasică a lui Romeo și Julieta cu caracteristicile societății tradiționale găgăuze. Iani și Nida sînt personajele principale ale poveștii de viață și de iubire a tinerilor găgăuzi.

Cuvinte cheie:

Cinematografie , Găgăuzia , arta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
3540 locuitori

Corotna este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Corotna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Corotna alcătuia 3540 de oameni în anul 2002. Satul Corotna a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.