|
REŢETA ZILEI: Gustare rece din legume prăjite
Mod de preparare:
Dovlecelul şi vînăta pregătite, în prealabil, se curăţă şi se taie sub unghi felii cu grosimea de 0,5-1 cm, se prăjesc în ulei, se sărează şi se piperează. Ardeii se prăjesc întregi în ulei pînă se înmoaie, apoi se curăţa de pieliţă şi se sărează. Legumele se pun pe o farfurie plată, în centrul farfuriei se pune sosul. Înainte de a se servi, se presară cu verdeaţă.
Prepararea sosului: Ceapa se taie cuburi mici sau semiinele. Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă şi se dau prin răzătoare, usturoiul se pisează. Ceapa se rumeneşte în ulei, apoi se adaugă roşiile şi se prăjesc la foc slab pînă se îngroaşă. Sarea, zahărul şi usturoiul pisat se adaugă la sfîrșit.
Ingrediente:
• 1 dovlecel,
• 1 vînătă,
• 3 ardei graşi,
• ½ pahar ulei,
• sare,
• piper negru măcinat
Pentru sos:
• 1-2 cepe,
• 2-3 roşii,
• 2 linguri ulei,
• 3-4 căţei de usturoi,
• ½ linguriţă zahăr,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 1 lingură verdeaţă tăiată.
- Молдаванин скончался в США после того, как получил от полицейских удар электрошокером
- Хорошая новость для молдован в Испании
- "Транспортный безвиз" для грузовых перевозок: с кем договорилась Украина
- Отменен безвизовый режим с Республикой Эквадор
- Проекту Moldovenii.md 13 лет
- Cотрудника посольства Молдовы в России объявили персоной нон грата
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1502
- Populația:
- 35488 locuitori
Cahul este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cahul. Amplasat în Cîmpia Prutului, la frontiera cu România, oraşul Cahul este situat la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 35488 oameni. Localitatea este menţionată documentar în 1502 cu numele Şcheia. Mai târziu denumirea aşezării se schimbă în Frumoasa, iar prin decretul ţarului Rusiei, Nicolai I, din 1835, i se conferă statutul de oraş şi reşedinţă de judeţ cu numele Cahul.
Comments
(1)