19 april 2024, 16:30 Moldovan Diaspora views 1012
Veste bună pentru moldovenii în Spania
19 april 2024, 16:30 Moldovan Diaspora views 1012

Veste bună pentru moldovenii în Spania

Președinta Maia Sandu a salutat acordul între Republica Moldova și Regatul Spaniei, semnat ieri de către ministrul de interne Adrian Efros și omologul său spaniol, Fernando Grande-Marlaska.

Documentul permite moldovenilor stabiliți în Spania să schimbe permisele de conducere moldovenești în cele spaniole fără teste suplimentare, iar înainte de asta să circule temporar cu permisele de conducere moldovenești.

„Veste bună pentru moldovenii stabiliți în Spania. O viață mai confortabilă pentru cetățenii noștri atît din țară, cît și din diasporă este o prioritate în toate discuțiile mele cu alți șefi de state și de guverne”, a declarat Președinta Maia Sandu după întrevederea cu ministrul spaniol de interne.

De asemenea, în cadrul discuției cu acesta, șefa statului a apreciat consolidarea relațiilor bilaterale și sprijinul ferm al Spaniei în procesul de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2730 locuitori

Sadova este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Sadova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Amplasat în zona Codrilor, satul Sadova este situate la o distanţă de 14 km de oraşul Călăraşi şi la 48 km de Chşinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2730 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sadova datează din anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.