|
REŢETA ZILEI: Vinete umplute cu ciuperci
Mod de preparare:
Vinetele se taie felii cu 5-6 cm grosime, cu o linguriţă se scoate o parte din miez şi se pune deoparte. Vinetele se prăjesc în ulei, se umplu cu masa obţinută, se pun pe tava, se presară cu brînză, se stropesc cu untul topit şi se coc în cuptor pînă la obţinerea unei cruste rumene.
Vinetele umplute pot fi servite şi reci şi calde.
Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb, roşiile se opăresc şi se curăţă de coajă. Se curăţă ardeii şi ceapa. Legumele se taie mărunt, roşiile se dau prin răzătoare, totul se amestecă şi se căleşte, se adaugă brînză, ţelină, usturoiul pisat, sare, piper negru şi se amestecă.
Ingrediente:
- 4 vinete,
- 4 linguri brînză dată prin răzătoare,
- 3 linguri ulei,
- 2 linguri de unt topit.
Pentru umplutură:
- 6 ardei dulci,
- 5 ciuperci,
- 1 ceapă,
- 2 roşii,
- 4 linguri de brînză,
- 3 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură de verdeaţă tăiată.
- Косметическая продукция Viorica – одна из самых лучших на выставке Cosmo Perfumery & Cosmetics 2024…
- Новинки сельхозтехники от ATC-Agrotehcomerț на «Молдагротех-2024» ©
- Компания Agromașina не осталась в стороне от выставки MOLDAGROTECH ©
- AГУ предоставляет гражданам Молдовы во Франции услуги по оформлению документов
- Хорошие новости для молдаван в Латвии
- Алексей Бузу провел встречи с молдавской диаспорой в Италии
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1437
- Populația:
- 2319 locuitori
Băneşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Băneşti și Băneştii Noi. Localitatea se află la distanţă de 8 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2319 oameni. Satul Băneşti a fost menționat documentar în anul 1437.
Comments
(0)