Go to section: Cuisine
07 june 2023, 13:05 Cuisine views 14613
07 june 2023, 13:05 Cuisine views 14613

REŢETA ZILEI: Pui înăbuşit cu mere

Mod de preparare:

Puii se taie bucăţi, se sărează şi se pipărează. Merele se curăţă de coajă şi se amestecă cu pastă de roşii, se adaugă foi de dafin. Amestecul se pune în ulcele ceramice, deasupra se pune cimbru, apoi carnea şi pieptul de porc afumat. Se presară cu sare şi verdeaţa tăiată, se acoperă cu bulion şi cu smîntînă. Ulcelele se acoperă cu capace şi se dau la cuptor pentru o oră.

Carnea se serveşte în farfurii, deasupra se toarnă sos. Se garniseşte cu felii de roşii şi pătrunjel verde. Poate fi servită cu mămăligă sau cu orez fiert.

Ingrediente:

  • 2 pui,
  • 100 g piept de porc afumat,
  • 2 linguri pastă de roşii,
  • 3 mere (acre),
  • 3 linguri smîntînă,
  • 1 pahar bulion de carne,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • pătrunjel şi cimbru verde,
  • 2 linguri verdeaţă tocată.

Keywords:

bucataria , alimentatie , reteta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1880
Populația:
382 locuitori

Salcia este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Salcia și Orehovca. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 382 oameni. Satul Salcia a fost menționat documentar în anul 1880.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.