|
REŢETA ZILEI: „Mandja” (mîncare găguzească)
Mod de preparare:
Găina prelucrată o tăiem în bucăţi o prăjim pînă se formează o coajă aurie într-un ceaun în ulei vegetal, adăugăm apă fierbîndă, astfel ca carnea să fie acoperită. Adăugăm sare şi lăsăm să fiarbă înăbuşit pînă este gata. Curăţăm morcovul şi ceapa, tăiem legumele cubuleţe, le punem în ulei încins adăugînd paprica. Prăjim făina pe tigaia încinsă fără grăsimi pînă apare un miros de nuci.
În procesul fierberii scoatem spuma şi grăsimea în plus. Grăsimea din bulion o adăugăm în legume şi le lăsăm pe foc pînă se înmoaie legumele, introducem făina, amestecăm adăugăm cîteva linguri de bulion, amestecăm astfel ca să nu fie cocoloaşe şi adăugăm bulionul. Punem carnea şi ardeiul iute tăiat mărunt. Lăsăm să fiarbă 1-2 minute. Înainte de a se servi se presară cu mărarul tocat mărunt.
Ingrediente:
• 1 găină (1,3-1,5 kg),
• 5-6 cepe,
• 2 morcov,
• 1 ardei dulce,
• 2 linguri de făină de grîu,
• 3-4 linguri de ulei vegetal,
• piper roşu măcinat măşcat (paprica),
• sare.
- Москович: Любителей хорошей музыки ждёт исключительный концерт в Кишиневе 14 сентября ©
- DAAC Hermes: Эксклюзивные премьеры на Arena Auto Fest 2024 ©
- У Молдовы скоро появится посольство в Казахстане
- Казус Дурова, или Почему единственное гражданство существенно снижает риски преследования за рубежом
- Все больше людей хотят приобрести молдавское гражданство
- 14 сентября в Кишиневе состоится исключительный концерт Тамары Гвердцители!
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1911
- Populația:
- 269 locuitori
Elizavetovca este un sat din cadrul comunei Zagarancea, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ungheni și la 114 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 269 de oameni. Satul Elizavetovca a fost menționat documentar în anul 1911.
Comments
(0)