|
Un număr record de producători vor participa la Ziua Vinului
Un număr record de producători vor participa la Ziua Națională a Vinului, care se va desfășura în acest an pe 7-8 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). La cea de-a 16-a ediție a evenimentului tradițional și-au anunțat prezența 47 de vinării, a informat astăzi într-o conferință de presă viceministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Luca.
Viceministrul a menționat că Ziua Națională a Vinului va avea loc sub genericul „Păstrăm legenda vie a vinului moldovenesc". Vinificatorii vor prezenta cele mai noi produse ce vor apărea pe piață în acest an.
Timp de două zile, în PMAN, vor fi amenajate standuri expoziționale ale producătorilor de vin, un nou stand dedicat consumului moderat, o zonă consacrată alimentației publice și o scenă impunătoare. De asemenea, va fi organizat târgul meșterilor populari, Școala Vinului, Teatrul Gastronomic.
Ziua Națională a Vinului din acest an va avea un caracter eco-responsabil, îndemnând consumatorii să devină prietenoși mediului înconjurător și vinului de calitate, care trebuie consumat moderat, a afirmat la acealași eveniment Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului. Potrivit acestuia, Școala Vinului ce va avea mai multe ateliere este un element important al consumului moderat al vinului.
Se așteaptă o participare a mai multor delegații de peste hotare, inclusiv trei echipe de jurnaliști, în special pentru a descoperi acest eveniment și a-l promova pe piața externă. Al treilea an consecutiv, Sărbătoarea Națională a Vinului va fi desfășurată nu numai în Piața Marii Adunări Naționale, dar și în cadrul vinăriilor, a subliniat Diana Lazăr, director adjunct al Proiectului de Competitivitate din Moldova. Ea a adăugat că în anul curent vinificatorii din Republica Moldova au obținut circa 230 de medalii la concursuri internaționale.
Ziua Naţională a Vinului este organizată de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Asociaţiile producătorilor de produse vitivinicole cu IGP „Codru", „Valul lui Traian", „Ștefan Vodă", „Divin", cu suportul partenerului strategic al evenimentului, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei și al partenerului general Moldova Agroindbank.
Source:
- В какие сроки в Румынии надеются присоединиться к Шенгену
- Голосование диаспоры: запретить или отрегулировать?
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Трёхостровское огневище: тайна древнего кургана на берегу Дона (+Фото)
- Нездоровый образ жизни - удел малообразованных людей
- Изобретатель летающих тарелок - гениальный Шаубер
- 10 десять продуктов, которые могут помочь вашему телу хорошо пахнуть
- Изюм и вода помогают в чистке печени!
- Сериал - Последний Богатырь. Наследие
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1774
- Populația:
- 828 locuitori
Chiurt este un sat subordonat administrativ oraşului Cupcini, raionul Edineţ. Localitatea este aşezată în valea rîului Ciuhur, la 20 km de oraşul Edineţ şi la 182 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 828 locuitori. Satul Chiurt a fost menționat documentar în anul 1774.
Comments
(0)