|
Un număr record de producători vor participa la Ziua Vinului
Un număr record de producători vor participa la Ziua Națională a Vinului, care se va desfășura în acest an pe 7-8 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). La cea de-a 16-a ediție a evenimentului tradițional și-au anunțat prezența 47 de vinării, a informat astăzi într-o conferință de presă viceministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Luca.
Viceministrul a menționat că Ziua Națională a Vinului va avea loc sub genericul „Păstrăm legenda vie a vinului moldovenesc". Vinificatorii vor prezenta cele mai noi produse ce vor apărea pe piață în acest an.
Timp de două zile, în PMAN, vor fi amenajate standuri expoziționale ale producătorilor de vin, un nou stand dedicat consumului moderat, o zonă consacrată alimentației publice și o scenă impunătoare. De asemenea, va fi organizat târgul meșterilor populari, Școala Vinului, Teatrul Gastronomic.
Ziua Națională a Vinului din acest an va avea un caracter eco-responsabil, îndemnând consumatorii să devină prietenoși mediului înconjurător și vinului de calitate, care trebuie consumat moderat, a afirmat la acealași eveniment Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului. Potrivit acestuia, Școala Vinului ce va avea mai multe ateliere este un element important al consumului moderat al vinului.
Se așteaptă o participare a mai multor delegații de peste hotare, inclusiv trei echipe de jurnaliști, în special pentru a descoperi acest eveniment și a-l promova pe piața externă. Al treilea an consecutiv, Sărbătoarea Națională a Vinului va fi desfășurată nu numai în Piața Marii Adunări Naționale, dar și în cadrul vinăriilor, a subliniat Diana Lazăr, director adjunct al Proiectului de Competitivitate din Moldova. Ea a adăugat că în anul curent vinificatorii din Republica Moldova au obținut circa 230 de medalii la concursuri internaționale.
Ziua Naţională a Vinului este organizată de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Asociaţiile producătorilor de produse vitivinicole cu IGP „Codru", „Valul lui Traian", „Ștefan Vodă", „Divin", cu suportul partenerului strategic al evenimentului, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei și al partenerului general Moldova Agroindbank.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1910
- Populația:
- 388 locuitori
Poiana este un sat din cadrul comunei Boghenii Noi din raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Ungheni și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 388 de oameni. Satul Poiana a fost întemeiat în anul 1910.
Comentarii
(0)