|
REŢETA ZILEI: Muli dulci în ceaun
Prepararea clătitelor:
Gălbenuşurile se amestecă bine cu zahăr şi faină, adăugîndu-se treptat laptele şi albuşurile bătute, sare şi ulei. Amestecul se bate bine, se lasă să stea 20-30 minute. Într-o tigaie călită, unsă cu ulei se prăjesc pe ambele părţi clătitele subţiri. Se taie triunghiuri mici, se pune umplutura pe fiecare, apoi se înveleşte în formă de punguţă. Muli umplute se pun într-o oală mică de ceramică sau într-un ceaunel, se stropesc cu untul topit şi se dau la cuptor cu capac pentru 7-10 minute. Se servesc cu smîntînă.
Prepararea umpluturii: Stafidele se spală. Brînza se dă prin sită, se adaugă zahărul, stafidele zahăurul vanilat (opţional), se amestecă.
Ingrediente:
Pentru clătite:
- 1 pahar făină de grîu,
- 2 ½ pahare lapte,
- 3 ouă,
- 3 linguri zahăr,
- 3 linguri ulei.
Pentru umplutură:
- ½ kg brînză de vaci,
- ½ pahar stafide,
- 5 linguri zahăr,
- 2 g vanilină.
Separat: 1/5 pahar de unt topit.
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1836
- Populația:
- 305 locuitori
Briceva este un sat din cadrul comunei Tîrnova, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Dondușeni și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Briceva a fost menționat documentar în anul 1836.
Comments
(0)