|
REŢETA ZILEI: Tocană de iepure de casă
Mod de preparare:
Măruntaiele se scot, lăbuţele se taie pînă la prima încheietură. Iepurele se taie bucăţi, se presară cu sare, piper, ceapă mărunţită, verdeaţă tăiată, se stropeşte cu vin, oţet şi ulei şi se lăsă să se marineze la răcoare 3-6 ore (dacă iepurele este tînăr) sau 15-20 ore (dacă iepurele este bătrîn). Carnea marinată se presară cu ardei iute şi se prăjeşte într-o tigaie călită, apoi se pune în ceaun, se adaugă 3-4 linguri bulion, tot atît vin, sare după gust şi se înăbuşă, stropindu-se periodic carnea cu sosul, care se formează în procesul pregătirii. Usturoiul pisat şi verdeaţa tocată se adaugă la sfîrşit.
Tocana se serveşte cu mămăligă.
Ingrediente:
- 800 g carne de iepure,
- 3-4 cepe,
- ½ pahar vin alb sec de consum curent,
- 1/5 linguri oţet,
- ¼ pahar ulei,
- 3-4 căţei de usturoi,
- sare,
- piper roșu măcinat,
- 1-2 frunze de dafin,
- boabe de ardei iute,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
- Молдаванин скончался в США после того, как получил от полицейских удар электрошокером
- Хорошая новость для молдован в Испании
- "Транспортный безвиз" для грузовых перевозок: с кем договорилась Украина
- Отменен безвизовый режим с Республикой Эквадор
- Проекту Moldovenii.md 13 лет
- Cотрудника посольства Молдовы в России объявили персоной нон грата
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1830
- Populația:
- 1008 locuitori
Ferapontievca este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Ferapontievca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1008 oameni. Satul Ferapontievca a fost menționat documentar în anul 1830.
Comments
(0)