|
REŢETA ZILEI: Sarmale cu ciuperci şi crupe de porumb
Mod de preparare:
Pe frunzele opărite se aşează umplutura, care se împachetează şi se rulează astfel ca să se obţină în formă de punguţe. Pe fundul ceaunului se aştern frunze, apoi se pun sarmalele straturi, roşii date prin răzătoare, bulionul şi borşul se toarnă deasupra. Se acoperă cu un capac şi se dau la cuptor.
Prepararea umpluturii: Crupele se fierb, se adaugă puţin unt. Morcovii, ceapa, pătrunjelul se taie cubuleţe şi se prăjesc în ulei. Se adaugă roşiile mărunţite. Ciupercile se fierb, se taie cubuleţe şi se prăjesc în unt. Toate ingredientele se amestecă bine şi se condimentează cu sare, piper şi verdeaţă.
Se servesc cu smîntînă.
Ingrediente:
- 40-60 frunze tinere de viţă-de-vie,
- 2 pahare de bulion de carne,
- 1 pahar de borş acru,
- 3 roşii,
- 1 pahar de smîntînă.
Pentru umplutură:
- 3 morcovi,
- 4 cepe,
- 2 roşii,
- 1 rădăcină pătrunjel,
- 8-10 ciuperci,
- 3 linguri de crupe de porumb (se poate şi orez),
- 2 linguri unt,
- 2 linguri ulei,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură de verdeaţă tăiată.
- Молдаванин скончался в США после того, как получил от полицейских удар электрошокером
- Хорошая новость для молдован в Испании
- "Транспортный безвиз" для грузовых перевозок: с кем договорилась Украина
- Отменен безвизовый режим с Республикой Эквадор
- Проекту Moldovenii.md 13 лет
- Cотрудника посольства Молдовы в России объявили персоной нон грата
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1893
- Populația:
- 569 locuitori
Cucuruzenii de Sus este un sat din cadrul comunei Crihana, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Orhei şi la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 569 de oameni. Satul Cucuruzenii de Sus a fost întemeiat în anul 1893.
Comments
(0)