Go to section: National costume
17 june 2015, 12:03 National costume views 9871
„Ziua Portului Popular” va fi sărbătorită oficial
Photo: facebook.com
17 june 2015, 12:03 National costume views 9871

„Ziua Portului Popular” va fi sărbătorită oficial

Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de ieri, inițiativa de a institui „Ziua Portului Popular", în scopul promovării și valorificării costumului tradițional, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

Astfel, Guvernul a propus completarea Hotărîrii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi la zilele de odihnă în Republica Moldova cu o prevedere nouă, care stabileşte că, anual, în a patra duminică a lunii iunie, în ţara noastră, va fi marcată Ziua Portului Popular.

Costumul național, numit și Port Popular, este marcă a identității, un simbol care ne reprezintă alături de simbolurile de stat: stemă, drapel, blazoane. Cele mai recente evenimente dedicate acestuia, care au produs un impact major pentru societate, sînt Festivalul Iei şi Parada Portului Popular.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
4090 locuitori

Răuţel este un sat şi comună din raionul Făleşti. Răuţel este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4090 de oameni. Satul Răuțel a fost menționat documentar în anul 1867.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.