Go to section: History
23 june 2024, 13:30 History views 62612
Orașul secret de sub Sarmizegetusa
23 june 2024, 13:30 History views 62612

Orașul secret de sub Sarmizegetusa

Sub cetatea Sarmizegetusa Regia (jud. Hunedoara, România) s-ar afla îngropat un oraş secret, de mărimea Bucureştiului, susţin mai multe legende urbane, preluate inclusiv de Discovery.

În anii ’90, ruşii ar fi „scanat” din satelit subsolul zonei Grădiştea, însă nicio informaţie cu privire la acest lucru nu a fost făcută publică pînă în prezent, scrie gandul.info.

Conform adepţilor teoriilor conspiraţiei, dacii ar fi „sculptat” munţii şi ar fi ascuns mai multe bogăţii în subsol, la o adîncime de aproximativ 8 metri.

Mai multe cercetări secrete, derulate de oameni de ştiinţă români în anii ’90, ar fi evidenţiat faptul că şi sub alte aşezări dacice de pe teritoriul ţării s-ar ascunde „ansambluri arhitectonice” bogate în aur şi alte elemente dacice.

În 2001, generalul în retragere Vasile Dragomir a declarat că, în zona Vîrtoape (judeţul Teleorman), ar fi fost descoperite 75 de gropi conice, de dimensiuni diferite, întinse pe o suprafaţă de 4 km pătraţi, care comunicau între ele, dar şi cu exteriorul. Din aceste gropi conice ar pleca mai multe tuneluri pe sub munţi, sugera atunci generalul Dragomir.

Deocamdată, oraşul şi tunelurile secrete sînt doar o legendă, neconfirmată de cercetările arheologice, însă oamenii de ştiinţă nu exclud posibilitatea existenţei lor şi nici faptul că ruşii au scanat zona, în primii ani după Revoluţie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
897 locuitori

Iepureni este un sat din cadrul comunei Cania, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Cantemir și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 897 de oameni. Satul Iepureni a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.