Mergi spre compartimentul: Istoria
23 iunie 2023, 15:30 Istoria views 61589
23 iunie 2023, 15:30 Istoria views 61589

Orașul secret de sub Sarmizegetusa

Sub cetatea Sarmizegetusa Regia (jud. Hunedoara, România) s-ar afla îngropat un oraş secret, de mărimea Bucureştiului, susţin mai multe legende urbane, preluate inclusiv de Discovery.

În anii ’90, ruşii ar fi „scanat” din satelit subsolul zonei Grădiştea, însă nicio informaţie cu privire la acest lucru nu a fost făcută publică pînă în prezent, scrie gandul.info.

Conform adepţilor teoriilor conspiraţiei, dacii ar fi „sculptat” munţii şi ar fi ascuns mai multe bogăţii în subsol, la o adîncime de aproximativ 8 metri.

Mai multe cercetări secrete, derulate de oameni de ştiinţă români în anii ’90, ar fi evidenţiat faptul că şi sub alte aşezări dacice de pe teritoriul ţării s-ar ascunde „ansambluri arhitectonice” bogate în aur şi alte elemente dacice.

În 2001, generalul în retragere Vasile Dragomir a declarat că, în zona Vîrtoape (judeţul Teleorman), ar fi fost descoperite 75 de gropi conice, de dimensiuni diferite, întinse pe o suprafaţă de 4 km pătraţi, care comunicau între ele, dar şi cu exteriorul. Din aceste gropi conice ar pleca mai multe tuneluri pe sub munţi, sugera atunci generalul Dragomir.

Deocamdată, oraşul şi tunelurile secrete sînt doar o legendă, neconfirmată de cercetările arheologice, însă oamenii de ştiinţă nu exclud posibilitatea existenţei lor şi nici faptul că ruşii au scanat zona, în primii ani după Revoluţie

Cuvinte cheie:

descoperire , oraș , Romania , arheologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
332 locuitori

Cheltuitori este un sat din cadrul comunei Tohatin, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 4 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 332 de oameni. Satul Cheltuitori a fost menționat documentar în anul 1624.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.