18 june 2024, 09:30 Moldovan reality views 931
Zurab Todua:
18 june 2024, 09:30 Moldovan reality views 931

Zurab Todua: "De ce zboară avioanele cargouri de la Rzeszów la Chișinău?"

De cîteva săptămîni, unul sau două avioane cargo AN-12 cu o capacitate de transport de 18-20 de tone zboară spre Chișinău din Polonia.

Despre aceasta a relatat istoricul, politologul, jurnalistul, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Zurab Todua, în cadrul emisiunii "По фактам", transmite Noi.md.

Potrivit lui, s-ar putea presupune că aceste avioane transportă alimente pentru copii sau baghete de crab congelate, dacă nu ținem cont de faptul că acestea zboară din orașul polonez Rzeszów, care este un centru logistic pentru plasarea încărcăturii militare pentru Ucraina.

"Exercițiile militare par să se fi încheiat deja. Chiar radarul a fost adus cu mult timp în urmă, iar avioanele zboară continuă să zboare. Dacă este vorba într-adevăr de o încărcătură pașnică, ar fi bine să se spună acest lucru, pentru a nu da naștere la zvonuri. Pînă la urmă, Moldova este încă un stat neutru, conform Constituției. Deși autoritățile par să fi uitat despre aceasta", a declarat Zurab Todua.

Menționăm că Noi.md a făcut o interpelare la Ministerul Apărării pe marginea acestui subiect și va publica răspunsul ministerului atunci cînd îl va primi.

Source: noi.md

Keywords:

Zurab Todua , avion

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
1143 locuitori

Aluatu este un sat şi comună din raionul Taraclia. Aluatu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1143 de oameni. Satul Aluatu a fost menționat documentar în anul 1806.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.