06 april 2024, 12:00 Moldovan reality views 797
Angajații CFM încă nu și-au primit salariile pentru luna martie
06 april 2024, 12:00 Moldovan reality views 797

Angajații CFM încă nu și-au primit salariile pentru luna martie

Angajații întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” încă nu și-au primit salariile pentru luna martie.

Despre acest lucru a comunicat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

În luna februarie a acestui an, lucrătorii întreprinderii au intrat în grevă, plîngîndu-se pe faptul că nu și-au primit salariile de mai multe luni.

„Există în continuare întîrzieri la salarii. Conform ultimelor date pe care le am, salariile pentru luna februarie au fost achitate aproape în întregime și ar trebui să înceapă plata pentru luna martie", a declarat reporterilor Spînu.

El crede că întreprinderea are șansa de a deveni profitabilă, dar pentru aceasta trebuie depuse eforturi mari. „Calea ferată trebuie să treacă printr-un proces de restructurare. În formula actuală, ea nu poate exista pentru mult timp", a explicat ministrul.

Întreprinderea Calea Ferată din Moldova s-a aflat în ultimii ani într-o situație de criză din cauza scăderii traficului de mărfuri. În 2021, la filialele companiei din sudul țării au avut loc greve ample, care au dus la blocarea căilor ferate. Situația s-a schimbat în 2022, cînd a început să crească traficul de tranzit a mărfurilor prin Moldova între Ucraina și țările Uniunii Europene.

Autoritățile republicii Moldova, cu sprijinul UE, au început o renovare urgentă a căilor ferate pentru a crește traficul de mărfuri.

Source: noi.md

Keywords:

CFM , angajații , salariu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
557 locuitori

Bahu este un sat din cadrul comunei Săseni, raionul Călăraşi. Satul Bahu se află în valea rîulețului Bahu, afluent stîng al rîului Cula, la distanţa de 40 km de orașul Călăraşi și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 557 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1907.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.