13 june 2024, 14:00 Health views 703
Nici prieteni, dar nici dușmani: cum coexistă medicina netradițională și cea clasică?
13 june 2024, 14:00 Health views 703

Nici prieteni, dar nici dușmani: cum coexistă medicina netradițională și cea clasică?

Mediul înconjurător poluat, lipsa activităților fizice, situațiile de stres permanent, provocate de evenimentele care au loc în lume, afectează sănătatea omului.

În mare parte, îmbolnăvindu-se oamenii apelează la ajutorul medicilor de la locul de trai sau din clinicile private, deoarece au încredere în medicina modernă. Alții însă preferă să prevină boala și acordă atenție profilaxiei recomandate de metodele alternative (complementare). Și în prezent pe internet poți vedea materiale, care critică unele genuri de medicină complementară ca fiind inutile pe motiv că nu le-a fost demonstrată eficiența. Totuși, aceste genuri de medicină există azi, și mulți oameni le practică cu succes. În materialul de față vom încerca să ne dumerim dacă medicina tradițională este opusă celei netradiționale, dacă se merită să renunțăm la metodele clasice de tratament și să avem încredere deplină în medicina alternativă, sau totuși ele se completează reciproc.

Grăuntele îndoielii

Dacă majoritatea cetățenilor moldoveni în caz de boală merg la medic, există oameni, deocamdată aceasta este o parte mai mică a populației, care încearcă să apeleze la medicina oficială doar în cazuri extreme, și au încredere deplină în metodele alternative de tratament. La medicina complementară (alternativă) apelează oamenii care nu doresc să-și otrăvească organismul cu preparate chimice, sau în cazurile în care medicina clasică este neputincioasă și nu mai au ce pierde - în speranța că, dacă nu se vindecă, atunci măcar își prelungește viața pentru un timp.

Mulți oameni au început să vadă în medicina alternativă o modalitate de a-și menține sănătatea după dezvăluirile legate de pandemia COVID-19, după ce a devenit clar, că o serie de companii farmaceutice produceau vaccinuri, efectele cărora nu fuseseră pe deplin studiate. Populația planetei a fost transformată în cobai, statele fiind impuse să achiziționeze cantități mari de vaccin. Și totul – cu aprobarea tacită a Organizației mondiale a sănătății, nucleul de conducere al căreia, după cum s-a dovedit recent, a fost conștient de la bun început de cauza pandemiei de COVID-19 și de obiectivele giganților farmaceutici, care erau interesați doar să obțină profituri fabuloase. Iar elitele politice din diferite țări au sprijinit OMS și au aprobat, la nivel de stat, diverse circulare și protocoale, pe care medicii erau obligați să le urmeze.

Faptul că în industria farmaceutică contează nu calitatea medicamentelor și efectul pozitiv al tratamentului cu acestea, ci producerea în masă a unor nulități, care în cel mai bun caz nu vindecă, iar în cel mai rău caz distrug sănătatea omului, iar medicul, știind acest lucru, le prescrie totuși, subminează foarte mult încrederea oamenilor în medicina clasică.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Keywords:

medicina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
176 locuitori

Holoşniţa Nouă este un sat din cadrul comunei Palanca, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Drochia și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 176 de oameni. Satul Holoşniţa Nouă a fost înființat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.