30 may 2024, 16:00 Moldovan reality views 1033
SUA oferă Moldovei 50 de milioane de dolari
30 may 2024, 16:00 Moldovan reality views 1033

SUA oferă Moldovei 50 de milioane de dolari

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, alături de președintele Maia Sandu, un ajutor financiar de 50 de milioane de dolari destinat Republicii Moldova, anunță Noi.md.

Potrivit lui, această sumă este oferită pentru a sprijini Moldova în întărirea capacității de a rezista influențelor externe, pentru a asigura organizarea de alegeri libere și corecte, și pentru a avansa în lupta împotriva corupției, reformarea justiție.

"Prin această inițiativă, dorim să contribuim la fortificarea statului de drept și la consolidarea procesului democratic în Moldova. Este vital ca Moldova să își poată desfășura alegerile în mod liber și corect, fără influențe externe. Ceea ce e puternic aici e angajamentul pentru democrație, asta în ciuda unei campanii de dezinformare, fabricarea de proteste antiguvernamentale, vedem o reziliență extraordinară din partea liderului său și a poporului R. Moldova. SUA folosesc sancțiuni pentru cei care încearcă să submineze democrația dvs.", a declarat Blinken.

Amintim că Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, efectuează a treia sa vizită în Republica Moldova.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2178 locuitori

Călugăr este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Frumuşica, Socii Vechi, Socii Noi și Călugăr. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Fălești și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2178 de oameni. Satul Călugăr a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.