30 may 2024, 15:00 Moldovan Diaspora views 1187
Maia Sandu despre moldovenii stabiliți peste hotare: Ne dorim să-i revedem acasă
30 may 2024, 15:00 Moldovan Diaspora views 1187

Maia Sandu despre moldovenii stabiliți peste hotare: Ne dorim să-i revedem acasă

Președinta Maia Sandu menționează că mulți dintre conaționalii plecați peste hotare își doresc să revină în țară, și aici, acasă, să deschidă o afacere.

„La întîlnirile cu diaspora, deseori tinerii mă întreabă despre oportunitățile de investiții de acasă și despre instrumentele prin care statul susține mediul de afaceri. Știu că mulți dintre ei au reușit să facă afaceri de succes în țările în care au plecat, au acumulat experiențe valoroase și ne dorim să-i revedem acasă cît mai curînd”, subliniază șefa statului.

În acest sens, Președinta Maia Sandu precizează că evenimentele „Diaspora Invest”, organizate de Agenția de Investiții, în parteneriat cu autoritățile naționale, sînt un bun prilej pentru ca moldovenii din diasporă să afle despre oportunitățile de acasă, să se inspire din istoriile antreprenorilor care au reușit să crească afaceri de succes și să descopere domeniile cu potențial sporit de dezvoltare. În viitorul apropiat, astfel de evenimente vor avea loc la Paris, Padova, Berlin, Dublin și Madrid.

Cei interesați să participe la aceste evenimente, sînt îndemnați să completeze formularul:

Paris, 2 iunie - bit.ly/diaspora-invest-PARIS

Padova, 16 iunie - bit.ly/diaspora-Invest-PADOVA

Berlin, 23 iunie - bit.ly/diaspora-invest-BERLIN

Evenimentele din Dublin și Madrid vor fi organizate în iulie și, respectiv, septembrie, urmînd ca datele și înregistrarea să fie anunțate ulterior.

Source: noi.md

Keywords:

Maia Sandu , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
13 locuitori

Podul Lung este un sat din comuna Sipoteni, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Călărași și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 13 oameni. Satul Podul Lung a fost înființat în anul 1955.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.