27 may 2024, 12:00 Moldovan reality views 825
Doru Petruți: ”Oamenii pun întrebări, iar politicienii ar trebui să meargă și să răspundă la ele”
27 may 2024, 12:00 Moldovan reality views 825

Doru Petruți: ”Oamenii pun întrebări, iar politicienii ar trebui să meargă și să răspundă la ele”

Acum oamenii sînt într-o perioadă în care politicienii trebuie să meargă în lume și să răspundă la întrebări.

”Sînt perioade în care ofertele politice sînt foarte fragmentate, după care urmează perioade cum am avut recent, în care există două opțiuni mari - Dodon versus Maia. Procesul s-a dus și mai departe la alegerile Parlamentare, multe partide s-au fragmentat din nou și au apărut și mai multe partide. Drept urmare avem 3, poate 4 partide cu șanse reale de a trece pragul electoral.

Avem situația în care punctul de credibilitate va fi cîștigat extrem de greu din cauza șocului produs de dezamăgirile față de PAS. Anul acesta și anul viitor le va fi tot mai greu candidaților sau partidelor care sînt percepute ca partide cu puține șanse de a arunca lucrurile în aer. Formarea blocurilor este în general salutată de oameni, cu excepția faptului că în blocurile care există acum și în blocul Împreună, suma părților nu produce un rezultat bun. 1+1+1 = 1! Pentru că trebuie să anunți un nou nume, trebuie să creezi o nouă supra identitate și atît timp cît liderii vor juca separat, oamenii nu îi vor percepe drept o forță politică”, a declarat directorul general al companiei sociologice IMAS, Doru Petruți.

Potrivit lui, politicienii, acum mai mult ca oricînd trebuie să meargă în popor și să răspundă la întrebări.

”Imediat ce te adresezi alegătorilor cu mesaje politice - îi pierzi. Eu am o întrebare importantă către toți cei din opoziție, atunci cînd ies printre oameni. Arătați-mi politicieni care au oameni în jurul lor, lor le este frică, sînt speriați, nu au ce să le spună, nu au resurse. Ei trebuie să răspundă la întrebările oamenilor. La fel cum electoratul PAS ne întreabă ce-i cu ministrul cela sau cu acea problemă. Oamenii pun întrebări, ce face politicianul meu preferat, ce mai spune?”, a declarat directoru IMAS.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
563 locuitori

Misovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 74 km de orașul Ialoveni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 563 de oameni. Satul Misovca a fost înființat în anul 1908.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.