|
REŢETA ZILEI: "Bureachiţă" - supă de roşii cu pelmeni
Mod de preparare:
Sucul de roşii se amestecă cu apă, ceapa şi pătrunjelul se adaugă întregi, morcovul tăiat fidea. Se fierbe până legumele se înmoaie, apoi se adaugă sare şi piper. Când supa este gata, în ea se fierb colţunaşii. «Bureachiţa» se serveşte cu smîntînă.
Prepararea pelmenilor: Aluatul se întinde foaie de 1,5 mm grosime şi cu ajutorul unui pahar se taie cerculeţe, în care se pune umplutura, apoi se lipesc colţunaşii (câte 8-10 la o porţie).
Prepararea umpluturii: Carnea şi ceapa se dau prin maşina de tocat, se adaugă sare, piper, verdeaţă tocată, puţină apă şi se amestecă bine.
Ingrediente:
- 1 l suc de roşii,
- 800 g apă,
- 4 cepe,
- 2 rădăcini de pătrunjel,
- 2 morcovi,
- sare,
- piper negru măcinat.
Pentru pelmeni: aluat - vezi reţeta „Colțunași cu brînză”;
Pentru umplutură:
- 400 g carne de porc,
- 2 cepi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
- Новые возможности для молодежи: Открылся Общественный центр YMCA Moldova для ресурсов и развития
- Хаос в аэропорту Кишинева: Пограничная полиция отреагировала на недовольство людей
- Люди, родившиеся в Молдове и имеющие гражданство других государств, могут запросить признание молдав…
- Новый грандиозный концерт Константина Московича и Crazy Orchestra ©
- PROмарафон: вместе бежим, вместе спасаем жизни ©
- Молдова отмечает 10-летие либерализации визового режима
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1924
- Populația:
- 261 locuitori
Bodeni este un sat din cadrul comunei Rotari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Camenca și la 152 km de Chișinău. Populaţia satului Bodeni alcătuia 261 de oameni în anul 2004. Satul Bodeni a fost întemeiat în anul 1924.
Comments
(0)