13 octombrie 2010, 15:58 views 46213

Colţunaşi cu brînză

Ingrediente:

•    1½ pahar făină de grîu,
•    ½ pahar apă,
•    1 ou,
•    4 linguri smîntînă,
•    2 căţei de usturoi (la dorinţă),
•    sare,
•    1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.

Pentru umplutură:
•    3 pahare de brînză nesărată dată prin răzătoare,
•    1 ou,
•    sare,
•    1 lingură de verdeaţă de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
 
Mod de preparare:

Pe masă se pune grămăjoară făina, în mijloc se face o adîncitură, acolo se toarnă apa şi oul, se pune sarea, se frămîntă un aluat tare şi se lasă pentru 30 minute. Se întinde o foaie de 1,5 mm grosime. Se taie pătrăţele, în fiecare pătrăţel se pune umplutura, iar marginile se lipesc. În apă fierbîndă cu puţină sare, se pun colţunaşii şi se fierb pînă sunt gata. Colţunaşii se servesc presăraţi cu usturoi pisat (la dorinţă), se ung cu smîntînă şi se garnisesc cu verdeaţă.

Prepararea umpluturii: Se amestecă bine brînza dată prin răzătoare, oul crud, sarea (la dorință) şi verdeaţa tăiată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1869
Populația:
6204 locuitori

Stăuceni este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goianul Nou și Stăuceni. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6204 de oameni. Satul Stăuceni a fost menționat documentar în anul 1869.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.