Chiţcanii Noi este un sat din cadrul comunei Chiţcanii Vechi, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 19 km de oraşul Teleneşti şi la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 350 de oameni. Satul Chiţcanii Noi a fost înființat în anul 1907.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Noi, moldovenii
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#481 CalinRomania 21 July 2011 | 22:29 Si mai este o problema .....daca acum vreun guvern s-ar hotara sa "stranga cureaua" si sa inceapa sa plateasca aceste datorii suverane.......sa ne gandim doar la regimul Ceausescu in ultimii sai ani.......ar avea un sfarsit sa zic similar.....sper ca nu.In mod sigur nu ar mai fi ales sa ajunga la putere.Iar altul ,care vine dupa,face iar imprumuturi,dar lumea e fericita ca ,poate din acel purcoi de bani........arunca o farama si statul poporului-o marire de pensii,o marire de salarii,pe ici si colo.Iar "grosul" merge la baietii buni din campania electorala.......poate exagerez dar aceasta este ideea.....
-
#482 CalinRomania 21 July 2011 | 22:25 Din pacate sistemul politic actual e o mare-MARE C..VA !!! Intrebare.....de ce oare e asa mare bataie electorala pe.......OS ???? Daca nu s-ar avea ce castiga de pe urma lui ? Oare doar de atata iubire pentru propriul popor ??? Iar in spatele politicienilor sunt oamenii cu bani .....care au niste interese............de fapt un interes principal:Sa castige alti bani !!! Cat mai multi bani.Iti sponsorizez campania electorala.....castigi.......si imi dai o "comanda" de la stat....sa asfaltez o strada de exemplu.........dar ....imi dai de trei-patru-de zece ori mai mult decat ar trebui......dar acesta este un exemplu pueril.......
-
#483 CalinRomania 21 July 2011 | 22:20 Read more -
#484 burlakul 20 July 2011 | 21:46 razesu: --si cine crezi ca vor plati aceste datorii? ai dreptul la o singura incercare......o sugestie,in nici un caz baietii destepti.......Exact!ceea ce spuneam si cazul greciei.Dar tarile carora nu le dau nici macar sansa de a se ridica din noroi,p/u a avea mai multi robi?Ce mai,varsau laptele in timpul foamei p/u a nu-i ridica pretul!pe cind oamenii au ajuns la cannibalism!La noi a fost caz de cannibalism,intr-o familie in care erau 3 copii si mama.Au omorit copilul cel mic,apoi mijlociul a urmat,cind a ajuns rindul celui mare acesta fiind "destept",n-a asteptat sa-i vina rindul si actionat primul,omorindu-si mama!si asta tot intr-o tara agrara,nu in africa.(iata ce ne invata istoria.am inteles noi ceva din ea?ma cam indoiesc...)
-
#485 razesu 20 July 2011 | 21:25 Read more -
#486 burlakul 20 July 2011 | 21:17 Read more -
#487 burlakul 20 July 2011 | 20:59 razesu: -nu te amagi singur, tara este doar o gasca de baieti destepti pusi pe facut bani pentru ei si doar pentru ei...binenteles ca este si cazul Romaniei...Lasam gasca la conducere,sau incercam sa facem ceva?A aparut acuma un film rus despre acea firma renumita ce a activat prin 1994,daca cunosti rusa poti sa-l privesti,nu cred ca-l vei gasi in traducere ro,firma se numea "MMM".Atunci erau baieti nu mai putin smecheri si ce aproape ca reusise directorul acelei firme,ce forta a folosit el p/u a incepe schimbarile...Este un film bunisor dupa parerea mea...(asta p/u timpul liber:) )
-
#488 razesu 20 July 2011 | 20:46 burlakul:
Tara sintem NOI TOTI...Poate daca asta vom intelege vom schimba ceva...dar p/u asta trebuie sa ne pregatim toti lectiile,nu-i regimul ce ne tinea intrun fel "de coarne" si ne "indrumau".Puterea de a schimba e in minile fiecaruia,o forta si responsabilitate enorma,trebuie controlata de fiecare,dar daca nu sintem pregatiti,avem ce avem azi!
-nu te amagi singur, tara este doar o gasca de baieti destepti pusi pe facut bani pentru ei si doar pentru ei...binenteles ca este si cazul Romaniei... -
#489 burlakul 20 July 2011 | 20:42 razesu: --iti spun eu, pentru o viata mai buna....pentru ca tara lor nu le ofera nici o sansa si nici o oportunitate.....pentru ca tara lor nu da doi bani pe cetatenii ei...Tara sintem NOI TOTI...Poate daca asta vom intelege vom schimba ceva...dar p/u asta trebuie sa ne pregatim toti lectiile,nu-i regimul ce ne tinea intrun fel "de coarne" si ne "indrumau".Puterea de a schimba e in minile fiecaruia,o forta si responsabilitate enorma,trebuie controlata de fiecare,dar daca nu sintem pregatiti,avem ce avem azi!
-
#490 razesu 20 July 2011 | 20:33 razesu:
Dar cu ce scop ne ducem incolo si ce ne asteapta acolo,trebuie sa stie fiecare!(totusi toti hotarim viitorul...;) )
--iti spun eu, pentru o viata mai buna....pentru ca tara lor nu le ofera nici o sansa si nici o oportunitate.....pentru ca tara lor nu da doi bani pe cetatenii ei... -
#491 burlakul 20 July 2011 | 20:01 razesu: --sa dea Dumnezeu sa ai dreptate....dar i-ti sugerez mai mult pragmatism....singura alegere facuta de moldoveni pentru o viata mai buna este emigrarea in U.E.[ca dealfel si multi romani]...asta ar trebui sa-ti spuna CEVA.....UE are + si - sale...Trebuie obiectiv sa ne vedem pozitia noastra in UE(daca vom adera),trebuie sa fim pregatiti informational si moral...Si la urma urmei cui trebuim noi in UE cu 500.000 oameni apti de munca?O sa fim mai de folos daca ne gasim ocupatie aici(cu ceva investitii straine...aici multe se poate de adaugat...).Sa intelegi corect,nu sunt impotriva UE...Dar cu ce scop ne ducem incolo si ce ne asteapta acolo,trebuie sa stie fiecare!(totusi toti hotarim viitorul...;) )
-
#492 razesu 20 July 2011 | 19:34 burlakul:
Fiind o tara democrata,fiecare din noi participa la crearea viitorului...Noi stim ce vrem sa alegem p/u a face un viitor mai bun?Istoria noastra nea invatat ceva?Istoria UE,SUA ne invata ceva?
--sa dea Dumnezeu sa ai dreptate....dar i-ti sugerez mai mult pragmatism....singura alegere facuta de moldoveni pentru o viata mai buna este emigrarea in U.E.[ca dealfel si multi romani]...asta ar trebui sa-ti spuna CEVA..... -
#493 burlakul 20 July 2011 | 15:58 Read more -
#494 burlakul 20 July 2011 | 15:50 Read more -
#495 burlakul 20 July 2011 | 15:09 Read more -
#496 burlakul 20 July 2011 | 9:23 Calin,salut!Repede sa-ti spun un banc,cit nu l-am uitat:)))...
"La mare,scaldatul era in toi,care cu barcile se plimbau...Undeva in departare se rasturna una din barci,cineva ce se afla in apropiere de locul cu pricina,se roti in jurul celui cazut in apa,cei de pe mal urmarind cu ce se va termina toata acesta poveste...cu parere de rau omul se inecase...Revenind la mal,aceasta persoana a fost intimpinata de politie.A fost luat la itrebari:
-De ce nu l-ati salvat?Acesta era parlamentar!
-Pai,am incercat...Ii strigam "da mina,da mina!!!",el nimic...
-Desteptule cine striga,unui parlamentar"DA mina,DA mina"?trebuia sa strigi "NA mina,NA mina"...;)
-
#497 burlakul 20 July 2011 | 9:10 Salut,tuturor!Sa aveti o parte de o zi cit mai frumoasa si plina de realizari!;)Ufffff,acesta canicula!...:)seara plecam toti la apa(lacuri, riuri...)!:)))Ne vedem acolo:) -
#498 burlakul 20 July 2011 | 9:01 Read more -
#499 lvl100 20 July 2011 | 0:22 andrei: Nu admit sa mi se spuna mie ce sunt eu sau ce au fost strabunii mei, consider ca e o nesimtire cand postaci din romania pledeaza pt o unire pe care nimeni nu o vrea, vorbesc cu nesimtire despre tzara mea pe care ei o considera "a lor" si imi recomanda ei mie ce etnie sa am.
Ce admiti sau nu admiti TU Andruska e prea putin relevant. E un forum public, unde forta ideilor si argumentelor conteaza.
Eu zic sa citesti ce au scris administratorii pe situl asta, intareste-le si cu alte surse si participa la discutii cu adevarat mai renunta la textele tale clasice de primadona gen :
"eu sunt Andrei si sunt important ! si ma `nervez si fac clabuci la gura daca cineva nu e de acord cu mine ! Uitati-va ce rau sunt : argh argh argh argh argh argh."
-
#500 andrei 19 July 2011 | 23:29 #593
citeste cu atentie titlul site-ului..cum se numeste? Sigur nu "Romanii"...
Vrei sa faci propaganda romaneasca du-te pe celelalte forumuri care se ocupa cu asa ceva...sunt destule.
Nu admit sa mi se spuna mie ce sunt eu sau ce au fost strabunii mei, consider ca e o nesimtire cand postaci din romania pledeaza pt o unire pe care nimeni nu o vrea, vorbesc cu nesimtire despre tzara mea pe care ei o considera "a lor" si imi recomanda ei mie ce etnie sa am.