Puhoi este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Puhoi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Ialoveni și la 50 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5542 de oameni. Puhoi a fost menționat documentar în anul 1469.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1801 lvl100 13 July 2011 | 13:30 Read more -
#1802 lvl100 13 July 2011 | 11:36 Read more -
#1803 razesu 13 July 2011 | 10:39 luceafarul:
Spre exemplu, ce legatura cu biserica au asa cuvinte comune cu slavii ca ochi, nas, spate, jalba, a ara, plug, jar, zapada s.a.?
-ochi- Lat. oc(u)lus
-nas- Lat. nasus
-spate- Lat. spathae pl. lui spatha
-jalba-Din sl. žalĩba. Cf. bg. žalba
-a ara-Lat. arare
-plug-Din sl. plugŭ
-jar-Din sl. žarŭ
-zapada- Cf. sl. zapadati „a cădea”.
cam asta ar fi etimologia lor ......... -
#1804 luceafarul 13 July 2011 | 10:25 #526
Stimate IvI100, nu este important cum obtii cunostinte. Important este ca ele sa fie maxim aproape de adevar. Sint idei pe site-ul moldovenii.md, cu care sint de accord si nimic nu vad rau in asta. -
#1805 razesu 13 July 2011 | 10:24 Read more -
#1806 lvl100 13 July 2011 | 0:31 Read more -
#1807 luceafarul 07 December 2011 | 23:18 #522
Stimate gex, una dintre caracteristicile evidente ale "romanismului primitiv" este rusofobia, la care apelati, cind nu mai sint argumente. Va mai place inca sa-i numiti comunisti pe toti moldovenii normali. Dar eu comunismul nu-l iubesc, si chiar nu mai putin, decit pe liberalii (de la PL) vostri (si nostri). Lasa scinciturile tale rusofobe: in Moldova majoritatea nu sint impotriva nici Romaniei, nici Rusiei, principalul - ei sint pentru Moldova. Fiindca-s moldoveni. Iar tu, stimate, gex, citeste mai mult, gindeste si incearca sa-i intelegi pe cei, parerea carora nu-ti place. -
#1808 nicoara 07 December 2011 | 22:56 gex: ..vreau sa vad si eu moldoveanul ala (exclus rus) care e contra romaniei si in acelasi timp contra rusiei...asa ceva cam rar spre deloc...cei care sunt contra romaniei sunt obligat pro rusia...bravoooooo sclavilor...dupa o viata de batjocura nu v-ati saturat de rusi...nu vreau sa fiu inteles gresit, eu sunt pro moldova
Sa am ertare dar tare bine sameni a rus, in orce caz tot asa ca ei te crezi buricul pamintului cu drept de a le pune tuturor etichete.De unde ai asa informatii concrete despre moldovenii din stinga prutului? Sa stii ca numai in mintea voastra pamintul are doua poluri - romania si rusia, in realitate noi nu suntem nici proromani si nici prorusi ci PROMOLDOVENI
-
#1809 gex 07 December 2011 | 22:14 aveti aceiasi istorie ca romania dar cu atatia moldoveni rusificati printre voi n-o sa va schimbati mentalitatea nici peste 200 de ani...rusia nu v-a facut doar rau, mult rau, foarte mult rau. traiti ca acum 300 de ani. eu nu ma laud cu romania ca suntem mult in urma dar poporul moldovean cu ajutorul rusiei este cu sute de ani in urma continentului european...poporul roman acum traieste f rau dar comunisti niciodata cat va exista romania nu v-a mai avea primire in romania...romanii nu vor sa mai auda de rusia si de comunism si de tot ce se leaga de rusia si de cumunism...
-
#1810 gex 07 December 2011 | 22:04 Read more -
#1811 luceafarul 07 December 2011 | 16:55 Read more -
#1812 lvl100 07 November 2011 | 23:14 razesu a pus deja problemele de baza , nu mai e nevoie sa le pun si eu.
Astept cu deosebit interes raspunsul "luceafarului".
luceafarul:iar daco-sarmatii, evident, au fost asimilati de geti
Dacii asimilati de......geti.
Ok, e un inceput, cum sa zic, promitator......
Asteptam comenturile tale la ideile lui razes.
-
#1813 razesu 07 November 2011 | 20:57 Read more -
#1814 CalinRomania 07 November 2011 | 20:47 Draga luceafarul,astazi nu prea sunt "in forma!".................................
La #510 afirmi : "Stramosii nostri erau numiti volohi s.a. in unele state straine (Polonia, Rusia...)."......................Poti te rog frumos sa dezvolti mai mult aceasta idee ?............
Si...o intrebare.........limba sarmatilor este cumva o limba cunoscuta ????
-
#1815 CalinRomania 07 November 2011 | 20:41 Draga luceafarul,
Discutia devine tot mai interesanta si nu e rau acest lucru.Este o buna ocazie sa ne cunoastem mai bine,sa invatam unii de la altii.Eu unul consider ca am ce invata eventual privind diferite puncte de vadere asupra unui lucru sau fenomen.
"Dar in pofida acestui fapt, pe intreg teritoriul Daciei moldovenii si romanii se inteleg foarte bine unii pe altii." ...............................................Oare chiar se inteleg ?????
Pai vad ca nu tocmai !!! :))))))))))))))))))))))))))
Asta ca sa radem un pic........prea incordati sunteti fratilor !!!
-
#1816 luceafarul 07 November 2011 | 20:29 Read more -
#1817 lvl100 07 November 2011 | 18:50 luceafarul: #511 Stimate IVI100, bine, sint de accord cu tine, hai sa ne numim daci sau geti.
Eu nu am e ce sa ma numesc dac. Nu e vina mea ca soarele ce incalzea planeta poporului meu a explodat, fortandu-ne sa luam calea pribegiei prin galaxie.
Daca as fi banuit eu , ca atunci cand Nava mama ne-a teleportat de pe orbita, o sa ajung printre unii care se cearta la infinit pe ce a spus Miron Costin, sa fiu al naibii daca nu imi cautam alt sistem solar.
In schmb voi , trebuie sa va hotarati odata si odata. Sunteti daci, foarte bine, numiti-va in consecinta. Nu va intristati strabunii cu nume inventate f. recent prin 1300 , cum e ala de "moldovean"
-
#1818 lvl100 07 November 2011 | 18:38 Read more -
#1819 luceafarul 07 November 2011 | 18:03 #511
Stimate IVI100, bine, sint de accord cu tine, hai sa ne numim daci sau geti.
-
#1820 razesu 07 November 2011 | 17:03 Read more