Pîine pentru primire (întîlnire)
Ingrediente:
- 650 g făină de grîu,
- 1,5 pahar lapte,
- 2 ouă,
- 2 linguri margarină,
- 2 linguri zahăr,
- 2 g vanilină,
- sare,
- 10 g drojdii,
- 1 ou.
Mod de preparare:
Aluatul se prepară după cum este indicat în reţeta „Colacul miresei”. Împărţim aluatul în două părţi, în proporţie de 90 şi 10%. Din partea mai mare se formează o bilă, se acoperă cu pînză şi se lasă pentru un timp. Din restul aluatului se formează o torsadă şi elemente decorative (flori, frunze). Torsada se aplică în jurul bilei (în partea de jos), se pun elementele decorative, se unge cu ou bătut şi se lasă pentru 15-20 de minute. Se dă la cuptor, acesta fiind încălzit pînă la temperatură de 175-180 de grade pentru 40-45 minute. Gradul de pregătire al produsului se determină cu ajutorul beţişorului de lemn – la străpungere pe el nu trebuie să rămînă aluat.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1778
- Populația:
- 326 locuitori
Sobari este un sat din cadrul comunei Cremenciug, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 326 de oameni. Satul Sobari a fost menționat documentar în anul 1778.