15 martie 2011, 12:59 views 9851

Culturile păstăioase

Din timpuri străvechi unul dintre felurile de mîncare cele mai populare în meniul moldovenilor, fie boier şie ţăran erau mîncărurile de fasole, mazăre, năut. Sînt folosite şi la bucatele reci , ca garnitură combinate cu carne, peşte dar şi cu alte bucate, ca umplutură pentru chifle. Importanţa bucatelor din fasole şi mazăre creşte considerabil în perioada postului, căci e practic unica sursă de proteine. Iar combinate cu ceapa proaspătă, verdeaţa şi usturoiul – sînt o sursă minunată de vitamine.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
2712 locuitori

Speia este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Grigoriopol și la 80 km de Chișinău. Populaţia satului Speia alcătuia 2712 oameni în anul 2012. Satul Speia a fost menționat documentar în anul 1711.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.