15 martie 2011, 12:59
10440
Culturile păstăioase
Din timpuri străvechi unul dintre felurile de mîncare cele mai populare în meniul moldovenilor, fie boier şie ţăran erau mîncărurile de fasole, mazăre, năut. Sînt folosite şi la bucatele reci , ca garnitură combinate cu carne, peşte dar şi cu alte bucate, ca umplutură pentru chifle. Importanţa bucatelor din fasole şi mazăre creşte considerabil în perioada postului, căci e practic unica sursă de proteine. Iar combinate cu ceapa proaspătă, verdeaţa şi usturoiul – sînt o sursă minunată de vitamine.
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
Localitățile Republicii Moldova
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1624
- Populația:
- 332 locuitori
Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.