Bogăţia vitaminelor
Este greu de supraestimat importanţa fructelor uscate, afumate în perioada rece a anului în programul nostru alimentar. Tradiţional în Moldova astfel sînt pregătite, prunele şi strugurii, merele, perele, piersicile, caisele, vișinele şi alte fructe şi pomuşoare. În perioada cînd sînt puţine fructe proaspete (noiembrie - aprilie), în bucătăria moldovenească sînt folosite fructele uscate şi nucile, care sunt propuse în mod natural, înlocuind astfel fructele proaspete ( stafidele, caisele uscate, prunele uscate ş. a.), în combinaţie cu nucile şi mierea, ca adaos la alte produse la prepararea diferitor preparate culinare.
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1437
- Populația:
- 3025 locuitori
Olişcani este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Olişcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 6 km de orașul Șoldănești și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3025 de oameni. Prima atestare documentară a localității cu numele „satul lui Oleșco” datează din 20 decembrie 1437.