Zagorschi Vasili

Zagorschii Vasilii Gheorghe − compozitor şi pedagog. Artist al Poporului din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească (1982), profesor (1983).

Născut la 27 februarie 1926 în satul Caramahmed (azi Şevcenco), raionulul Chilia, regiunea Odessa. A absolvit Conservatorul de la Chișinău, clasa de compoziţie a profesorului L. Gurov (1952). Din 1947 este profesor la Conservator. A activat în calitate de membru al Consiliului Muzical UNESCO. Din 1955 compune muzică pentru filmele moldoveneşti.

Filmografia:

„Melodii moldoveneşti” (1955) în colaborare cu Şico Aranov,

„Fugit de sub escortă” (1964),

Mariana” (1967),

Riscul” (1970),

Podurile” (1973),

Agentul serviciului secret” (1978),

„Prietenie bărbătească” (1982),

„Trece lebăda pe ape” (1982),

Viaţa şi nemurirea lui Serghei Lazo” (1985) − 3 episoade.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
300 locuitori

Florica este un sat din cadrul comunei Coşcalia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Căușeni și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 300 de oameni. Satul Florica a fost întemeiat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.