Șcerbakov Dalvin

Dalvin Șcerbakov – actor de teatru şi cinema. Artist emerit din RSFSR.

S-a născut la 26 august 1938 în orăşelul Taiga, regiunea Novosibirsk. În 1966 a absolvit Facultatea de Actorie de la VGIK (atelierul lui B. Cirkov, I. Seghel, B. Babocikin).

Încă din anii de studenţie a început să activeze ca actor la Teatrul Dramatic „Taganka". În cinematografie a debutat în 1963, în filmul regizorului I. Anenski „Primul troleibuz".

Cele mai importante roluri în cinematografie: Borea Rudniţki – în filmul „Vom trăi pînă luni", Piotr Savelici – în serialul „Imediat pe pagină", şi vecinul de salon al lui Vîsoțki, în filmul biografic „Vîsoţki. Mulţumesc că sînt viu".

Şcerbakov s-a filmat şi în două pelicule moldoveneşti: „Toate probele sînt contra lui", în regia lui Vasile Brescanu, în unul dintre rolurile centrale – Andrei Petrovici, şi în „Mînia", regizat de Nicolae Ghibu şi Leonid Proskurov, în rolul lui Gheorghe Cibotaru, un conducător al răscoalei ţărănești de la Tatarbunar.

Pelicula a fost turnată în 1974, la 50 de ani ai evenimentului, descris și de scriitorul francez Romain Rolland.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
769 locuitori

Agronomovca este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Agronomovca, Zăzulenii Noi și Negurenii Noi. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Ungheni şi la 95 km de Chişinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 769 de oameni. Satul Agronomovca a fost întemeiat în anul 1912.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.