Chistol Igor

Igor Chistol este actor de teatru și cinema. S-a născut la 7 septembrie 1971. A absolvit Școala Superioară de Teatru "Boris Șciukin" din Moscova, Rusia, facultatea actorie.

De la venirea lui în teatrul moldovenesc a fost apreciat drept unul dintre cei mai talentaţi „şciukinişti". S-a lansat cu Chiriţa la Teatrul „Eugene Ionesco", a fost Radu Ştefan în „Radu Ştefan. Întîiul şi Ultimul", Dmitri Karamazov în „Fraţii Karamazov", montat de Sandu Vasilache, Tata în „Hamlet", la acelaşi regizor, şi multe alte roluri strălucite.

Frumuseţea fizică şi talentul, forţa actoricească se îmbină de minune la Igor Chistol, ceea ce-l face unic în toate spectacolele în care juca. Actorul Igor Chistol a fost considerat, de la debutul său actoricesc, prototipul bărbatului cuceritor.

În materie de film, pe lîngă apariţii în seriale tv, el s-a făcut remarcat în producţia cinematografică de succes pe ambele maluri ale Prutului, „Nuntă în Basarabia", unde a interpretat rolul fostului iubit al miresei, un personaj interlop.

Deși are un palmares plin cu realizări și aprecieri, Igor Chistol este ferm convins că marea revelație a vietii sale profesionale încă nu a trăit-o. Actorului nu-i place să joace în filmele care nu-l reprezintă. Totuşi, mai face uneori şi compromisuri, acceptînd să joace în filmele comerciale. În cazul filmului "Razgovor", a înţeles imediat, în timpul discuţiei cu regizorul, că acesta este un proiect bun, pe care nu trebuie să-l rateze.

Împreună cu familia este stabilit cu traiul în Irlanda, unde are o afacere.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4279 locuitori

Chişcăreni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Slobozia-Chișcăreni, Chișcăreni. Localitatea este situată pe cursul de sus al rîului Ciulucul de Mijloc, la distanța de 21 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4279 de oameni. Satul Chișcăreni a fost menționat documentar în anul 1560.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.