Oistric Petru

Petru Oistric este actor de teatru și cinema. Artistul emerit s-a născut la 3 decembrie 1971, în satul Beştemac, raionul Leova. A absolvit Școală superioară de teatru "Boris Şciukin" din Moscova, specialitatea - Actor teatru şi film.

Își începe cariera artistică în 1993 la teatrul "E. Ionesco". Din anul 2005, Petru Oistric face parte din trupa Teatrului Național "M. Eminescu". În perioada 1999-2005 colaborează activ cu Teatro de Castalia din Italia.

A fost distins cu mai multe premii, începînd cu anul 1994, cînd i s-a acordat Premiul special al juriului "Gala Tînărului Actor"; 1997 - Premiul "Cel mai bun rol masculin plan II" pentru rolul lui Zemleanica din spectacolul "Revizorul"; 2003 - Premiul "Cel mai bun rol masculin" pentru rolul lui Lache din spectacolul "Mofturi parfumate", Festivalul "Nenea Iancu"; 2006 - Premiul "actorul stagiunii", UNITEM; 2007 - Premiul "Iurie Matei", secţiunea "Teatru. Film"; 2010 - "Cel mai bun ron secundar masculin", Iţic "Take, Ianke şi Cadîr"; 2011 - "Cel mai bun rol secundar masculin", Nae "Cîntec de leagăn pentru bunici".

Petru Oistric este actor desăvîrşit: acesta reuşeşte să impresioneze nu doar spectatorii, dar şi colegii de scenă.

Printre filmele în care a jucat se numără şi pelicula "Tenis cu moldovenii", realizată după best-sellerul cu același nume al scriitorului englez, Tony Hawks.

Petru Oistric colaborează activ cu posturile TV, producîndu-se în emisiuni de mare succes.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1816
Populația:
2124 locuitori

Cairaclia este un sat şi comună din raionul Taraclia. Cairaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2124 de oameni. Satul Cairaclia a fost menționat documentar în anul 1816.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.