08 july 2016, 10:55 views 8853
Post nou de salvatori
08 july 2016, 10:55 views 8853

Post nou de salvatori

În localitatea Talmaza din raionul Ștefan Vodă a fost inaugurat un post de salvatori. Staţia va deservi satul, dar şi localităţile învecinate, transmite IPN.

Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, în remiza de salvatori vor activa şase pompieri, selectaţi din localitate. Civilii au fost instruiţi de profesionişti timp de câteva săptămâni, iar după o testare a cunoştinţelor obţinute au primit şi costume de pompieri. SPCSE a oferit satului şi o autospecială de intervenţie, care va fi utilizată pentru lichidarea consecinţelor situaţiilor excepţionale.

Conform Programului de consolidarea a serviciului de salvatori şi pompieri în localităţile rurale, până în anul 2020 în Republica Moldova urmează a fi deschise o sută de staţii de intervenţie în situaţii de risc. Până acum, începând cu anul 2011, a fost lansată activitatea a 20 de posturi de pompieri în care activează civili.

Source: www.ipn.md

Keywords:

localitati , salvatori , pompieri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1814
Populația:
1070 locuitori

Coştangalia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Coştangalia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Cantemir și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1070 de oameni. Satul Coştangalia a fost menționat documentar în anul 1814.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.