05 august 2016, 13:00 views 6216
Un Centru stomatologic a fost deschis în raionul Ştefan Vodă
05 august 2016, 13:00 views 6216

Un Centru stomatologic a fost deschis în raionul Ştefan Vodă

Un Centru stomatologic a fost deschis ieri în satul Carahasani, raionul Ştefan Vodă, cu susţinerea Asociaţiei obşteşti „Concordia. Proiecte sociale", Agenţiei austriece de Dezvoltare şi autorităţilor locale, comunică MOLDPRES.

Centrul a fost dotat cu echipament nou, inclusiv un aparat radiografic de ultimă generaţie. Cabinetul stomatologic va deservi gratis 60 de beneficiari ai Centrului social „Concordia" din Carahasani, precum şi pe cei ai structurilor similare din localităţile Antoneşti şi Tudora. Restul locuitorilor se vor putea trata contra plată.

Cornelia Burtscher, reprezentantul organizaţiei Concordia Moldova, a menţionat la ceremonia de inaugurare că deschiderea acestui Centru nu ar fi fost posibilă fără sprijinul administraţiei locale, comunităţii, precum şi al unui medic din Austria. „Este o realizare faptul că pentru sătenii din partea locului serviciile medicale stomatologice nu vor mai fi un lux sau cel puţin nu va fi nevoie să se deplaseze în centrul raional sau în capitală pentru un tratament", a relevat Cornelia Burtscher.

Prezent la eveniment, preşedintele raionului Ştefan Vodă, Nicolae Molozea, a subliniat importanţa proiectelor sociale care sînt implementate anume în localităţile rurale. „Conducerea raionului va sprijini întotdeauna programele ce dezvoltă comunităţile săteşti şi care ajută în primul rînd persoanele defavorizate", a precizat Nicolae Molozea.

Concordia Moldova a fost fondată în anul 2004 şi este în prezent cea mai mare organizaţie neguvernamentală cu servicii sociale pe întreg teritoriul ţării. Structura întreţine zeci de centre sociale pentru bătrîni, familii aflate în criză, copii orfani ş.a. Cea mai mare parte din donații sînt finanțate din Austria, Liechtenstein, Elveția și Germania. Pentru amenajarea cabinetului stomatologic din Carahasani s-au cheltuit aproape 14 mii de euro, iar multe donaţii au fost sub formă de utilaj.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
429 locuitori

Ciubara este un sat din cadrul comunei Vasileuţi, raionul Rîşcani. Satul este situat la 20 km de orașul Rîșcani și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 429 de locuitori. Satul Ciubara a fost menționat documentar în anul 1864.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.