18 february 2016, 12:02 Styles of Moldovan dance views 10975
Teatru social la Ungheni
18 february 2016, 12:02 Styles of Moldovan dance views 10975

Teatru social la Ungheni

13 tineri voluntari din Ungheni au pus în scenă piesa "Azi absolvent – mîine angajat". De fapt, e un mesaj pentru viitorii absolvenți, la care s-a gîndit Asociația Obștească pentru Copii și Tineret "Făclia".

Timp de jumătate de an s-a lucrat asupra piesei. "În calitate de îndrumător și regizor a fost actorul Ion Coșeru, cu care colaborăm de trei ani. S-a lucrat mult, ca, în final, să fie realizată o piesă de teatru cu impact social", a explicat Angela Ciocîrlan, președinta Asociației "Făclia".
În scurt timp, piesa va putea fi vizionată de orice doritor.

"Azi, 7 februarie, cu mult efort și suport din partea domnului Ion Coșeru și echipei Centrului Media pentru Tineri, am filmat munca noastră de cîteva luni. Sînt obosită, dar mîndră", a postat, pe o rețea de socializare, Alina Butnaru, coordonatoarea echipei mobile de actori.

Deși Asociația "Făclia" a realizat deja a treia piesă de teatru, e pentru prima oară cînd aceasta e filmată. "Actorii noștri tineri au crescut și au plecat, astfel că piesele respective au rămas doar în amintire. Acum am hotărît să înregistrăm piesa, pentru a nu se pierde. În plus, considerăm că va avea un impact mai mare", a menționat Alina Butnaru, accentuînd, totodată: "E un mesaj de la tineri pentru tineri".

Piesa "Azi absolvent – mîine angajat" este parte a proiectului "Abilitarea socio-economică a tinerilor", implementat de Asociația Obștească "Făclia", în parteneriat cu Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova, cu suportul financiar al Fundației CNV Internationaal, Olanda.

Source: www.expresul.com

Keywords:

cultura , tineret , Ungheni , teatru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1548
Populația:
2020 locuitori

Obreja Veche este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Obreja Nouă și Obreja Veche. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 151 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Obreja Veche a fost menționat documentar în anul 1548.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.