Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 februarie 2016, 12:02 Stilurile dansului moldovenesc views 11090
Teatru social la Ungheni
18 februarie 2016, 12:02 Stilurile dansului moldovenesc views 11090

Teatru social la Ungheni

13 tineri voluntari din Ungheni au pus în scenă piesa "Azi absolvent – mîine angajat". De fapt, e un mesaj pentru viitorii absolvenți, la care s-a gîndit Asociația Obștească pentru Copii și Tineret "Făclia".

Timp de jumătate de an s-a lucrat asupra piesei. "În calitate de îndrumător și regizor a fost actorul Ion Coșeru, cu care colaborăm de trei ani. S-a lucrat mult, ca, în final, să fie realizată o piesă de teatru cu impact social", a explicat Angela Ciocîrlan, președinta Asociației "Făclia".
În scurt timp, piesa va putea fi vizionată de orice doritor.

"Azi, 7 februarie, cu mult efort și suport din partea domnului Ion Coșeru și echipei Centrului Media pentru Tineri, am filmat munca noastră de cîteva luni. Sînt obosită, dar mîndră", a postat, pe o rețea de socializare, Alina Butnaru, coordonatoarea echipei mobile de actori.

Deși Asociația "Făclia" a realizat deja a treia piesă de teatru, e pentru prima oară cînd aceasta e filmată. "Actorii noștri tineri au crescut și au plecat, astfel că piesele respective au rămas doar în amintire. Acum am hotărît să înregistrăm piesa, pentru a nu se pierde. În plus, considerăm că va avea un impact mai mare", a menționat Alina Butnaru, accentuînd, totodată: "E un mesaj de la tineri pentru tineri".

Piesa "Azi absolvent – mîine angajat" este parte a proiectului "Abilitarea socio-economică a tinerilor", implementat de Asociația Obștească "Făclia", în parteneriat cu Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova, cu suportul financiar al Fundației CNV Internationaal, Olanda.

Sursa: www.expresul.com

Cuvinte cheie:

cultura , tineret , Ungheni , teatru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
1202 locuitori

Ciorna este un sat din cadrul oraşului Rezina, raionul Rezina. Satul Ciorna este situat pe malul drept al rîului Nistru, la gura afluentului Ciorna, la o distanță de 3 km de orașul Rezina și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1202 locuitori. Prima atestare documentară a satului Ciorna din ținutul Soroca datează din anul 1611.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.