20 january 2015, 14:16 views 8518
Găgăuzia itenționează să desfăşoare recensământul populaţiei
Photo: tv7.md
20 january 2015, 14:16 views 8518

Găgăuzia itenționează să desfăşoare recensământul populaţiei

Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) a ordonat Comitetului executiv să elaboreze baza normativă necesară, să identifice sursa de finanţare şi să desemneze data desfăşurării recensământului populaţiei din autonomie.

Potrivit agenţiei "INFOTAG", cu referire la site-ul organului legislativ, decizia de desfăşurare a recensământului a fost luată sâmbătă în cadrul şedinţei speciale a APG.

De asemenea, deputaţii au luat act de declaraţiile colegilor Demian Caraseni şi Fiodor Gagauz privind degrevarea din funcţie în legătură cu faptul că au fost aleşi deputaţi ai Parlamentului Moldovei (Caraseni - pe lista PDM, Gagauz - Partidul Socialiştilor - "I").

În legătură cu acest fapt, APG a anunţat vacante mandatele lor în baza circumscripţiilor uninominale Nr.22 satul Gaidarî şi Nr.28 satul Congaz, şi a anunţat alegeri parţiale în aceste circumscripţii. Cu scopul de a economisi resurse financiare alegerile parţiale vor avea loc pe 22 martie - în paralel cu alegerile pentru başcanul Găgăuziei.

În mai 2014, Biroul Naţional de Statistică a desfăşurat Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din Moldova. Conform datelor preliminare, în Găgăuzia locuiesc 138,8 mii de oameni, 64,3% dintre care locuiesc la sat. 67,6 mii de locuitori sunt bărbaţi, 71,2 mii - femei. Peste 19,3 mii din locuitorii autonomiei sunt plecaţi peste hotare.

Source: tv7.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1608 locuitori

Miciurin este un sat şi comună din raionul Drochia. Miciurin este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Drochia și la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1608 oameni. Satul Miciurin a fost întemeiat în anul 1921.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.