27 january 2017, 10:45 Music from the movies views 3520
2 februarie - zi liberă în Găgăuzia
27 january 2017, 10:45 Music from the movies views 3520

2 februarie - zi liberă în Găgăuzia

În Găgăuzia, data de 2 februarie a fost declarată zi liberă pentru marcarea referendumurilor desfăşurate acum trei ani.

Decizia a fost luată astăzi, 26 ianuarie, la şedinţa Comitetului Executiv. Başcanul Irina Vlah a dat ordonat Departamentului de gestiune a treburilor guvernatorului şi Comitetului Executiv să pregătească modificările corespunzătoare în hotărîrea cu privire la ziua liberă.

Pe 2 februarie 2014, în autonomia Găgăuză s-a desfăşurat un referendum, la care peste 98% dintre locuitorii regiunii s-au pronunţat pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Vamală, din care la acel moment făceau parte Rusia, Belarus şi Kazahstan. Aproape acelaşi număr de cetăţeni s-a pronunţat şi pentru autodeterminarea Găgăuziei în cazul în care Republica Moldova îşi va pierde statalitatea.

Source: infotag.md

Keywords:

Găgăuzia , zi liberă

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
2042 locuitori

Budăi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 5 km de orașul Telenești şi la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2042 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1623.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.