30 august 2018, 11:15 Variety music views 12852
Rețeaua de iluminare publică din Călărași va fi modernizată
30 august 2018, 11:15 Variety music views 12852

Rețeaua de iluminare publică din Călărași va fi modernizată

Mai multe zone din oraşul Călăraşi sînt supuse în premieră unui audit energetic. Este vorba de sectoarele în care vor fi instalate reţele de iluminare publică, în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană.

Primele acţiuni de audit energetic au fost examinate recent, la Primăria Călărași. La şedinţă s-a discutat situația actuală a sistemului de iluminat public pe o lungime de 48 km, străzile care urmează să fie conectate și cerințele tehnice impuse pentru corpurile de iluminat.

Potrivit Primăriei orașului Călărași, la licitația pentru realizarea auditului energetic au participat două companii, fiind desemnată o întreprindere, creată în 2011 şi care este printre primele firme care au adus tehnologia LED la standarde europene în R. Moldova.

„Am decis să desfășurăm acest audit energetic pentru a cunoaște cu exactitate situația actuală a sistemului de iluminat public și a înțelege cum să implementăm cu succes lucrările prevăzute de proiect", a menționat Nicolae Melnic, primarul orașului Călărași.

Raportul final de audit energetic și proiectul tehnic de execuție pentru măsurile de modernizare și eficientizare energetică a sistemului de iluminat public în orașul Călărași vor fi gata în luna septembrie a anului curent.

Proiectul „Eficientizarea iluminatului public în orașul Călărași – Licurici în inima Codrilor", realizat de Primăria orașului Călărași, în parteneriat cu IDIS „Viitorul", a fost lansat în iarna acestui an și are o perioadă de implementare de 30 de luni. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului UE „Convenţia primarilor - proiecte demonstraționale". Potrivit expertului în domeniul energetic din cadrul IDIS „Viitorul", Ion Muntean, în orașul Călărași vor fi înlocuite 500 corpuri de iluminat, iar proiectul de eficiență energetică va asigura o economie reală de 6 500 euro/an și va permite reducerea emisiilor de CO2 și a costurilor de întreținere și exploatare.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
4941 locuitori

Tîrnauca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Tîrnauca alcătuia 4941 de oameni în anul 2004. Satul Tîrnauca a fost menționat documentar în anul 1768.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.