27 april 2018, 16:45 Folk music views 20647
Un Centru medical cu echipament modern a fost deschis la Cahul
27 april 2018, 16:45 Folk music views 20647

Un Centru medical cu echipament modern a fost deschis la Cahul

Un Centru medical cu servicii moderne, disponibile pentru populaţia din sudul ţării, a fost lansat la începutul săptămânii curente în municipiul Cahul. Noua structură a fost creată ca urmare a unui parteneriat public-privat, dintre Consiliul raional şi o companie specializată, şi este amplasată în incinta policlinicii raionale, transmite MOLDPRES.

Centrul medical de la Cahul va oferi cetăţenilor posibilitatea să facă investigaţii de înaltă performanţă cum ar fi radioscopie şi radiografie digitală, ultrasonografie, ecografie modernă, cel mai important fiind computerul tomograf şi aparatul de rezonanţă magnetică.

„Toate aceste echipamente au fost mult aşteptate de localnici, care nu vor mai avea nevoie să se deplaseze în capitală pentru a face controalele medicale necesare. Investigațiile vor putea fi făcute în baza poliței de asigurare și trimiterilor medicului de familie sau specialistului, precum și contra plată, deservirea fiind efectuată de personal medical calificat", au afirmat surse de la Consiliul raional Cahul.

Potrivit lui Ion Groza, președintele raionului Cahul, instituţia medical nou-creată este o oportunitate pentru toţi cetăţenii din zonă care trebuie să aibă acces la servicii medicale de ultimă oră. „Asigurarea Regiunii de Sud cu tomograf, rezonanță magnetică și celelalte servicii moderne constituie o investiție mai mult decât necesară și utilă care va oferi condiții optime actului medical și accesului cetățenilor la servicii de sănătate de calitate cât mai aproape de casă", a menţionat Ion Groza.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Cahul , Servicii medicale

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1883
Populația:
1254 locuitori

Grigorievca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Grigorievca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Căușeni și la 79 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1254 de oameni. Satul Grigorievca a fost menționat documentar în anul 1883.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.