04 december 2016, 17:00 Folk music views 8792
Scurgere de amoniac la Fabrica de Brînzeturi din Cahul (Video)
04 december 2016, 17:00 Folk music views 8792

Scurgere de amoniac la Fabrica de Brînzeturi din Cahul (Video)

La data de 11 aprilie 2016, în jurul orei 17:00, la Fabrica de Brânzeturi din Cahul a avut loc o scurgere de amoniac de la un compresor.

În tot raionul a fost simțit un miros înțepător specific amoniacului. La moment situația este sub control, la fața locului fiind prezenți angajații Direcției Situații Excepționale Cahul care au lichidat avaria.

Potrivit doamnei Ludmila Antohi, directoarea Fabricii de Brânzeturi din Cahul, nici o persoană nu a avut de suferit pe urma acestei avarii, aceasta petrecându-se după orele de muncă.

„Activitatea Fabricii nu va avea de suferit din cauza acestei situații excepționale – o dată ce vom primi permisiunea de la Direcția Situații Excepționale angajații vor reveni la serviciu" a mai precizat doamna Antohi.

„La chemare s-au deplasat 2 unități tehnice cu un efectiv de 11 persoane și un echipaj SMURD pentru a lichida avaria. Pompierii au evacuat persoanele care se aflau în zona contaminată și au fost întreprinse toate măsurile de a diminua efectele scurgerii și a lichida avaria" ne-a comunicat Gheorghe Hanganu, ofițer de presă al DSE Cahul.

Potrivit pompierilor, populația nu trebuie să se agite, au avut loc măsurări a concentrației substanței toxice în aer, aceasta este în limita normei. Totodată, aceștia menționează că nu există risc de contaminare.

Source: www.ziuadeazi.md

Keywords:

Cahul , fabrică , amoniac

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1805
Populația:
36 locuitori

Ceroborta este un sat din cadrul comunei Cruzeşti, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 36 de oameni. Satul Ceroborta a fost menționat documentar în anul 1805.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.