03 july 2016, 16:02 Folk music views 8251
Tradiţia Mărţişorului este perpetuată de tînăra generaţie la Cahul
03 july 2016, 16:02 Folk music views 8251

Tradiţia Mărţişorului este perpetuată de tînăra generaţie la Cahul

În perioada 1 - 9 martie la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Cahul este organizată o expoziţie - târg de marţişoare „Un mărţişor un dar pentru tine" ediţia a V-a, relatează Radio Moldova Actualităţi. Cu banii acumulaţi din vânzarea mărţişoarelor studenţii Universităţii din Cahul vor să realizeze un proiect de amenajare a teritoriului din faţa unuia dintre blocurile de studii ale Universităţii din Cahul, unde vor fi instalate scaune.

Totodată, studenții își doresc să perpetueze tradiția purtării mărțișoarelor la începul de primăvară.

„Noi ne-am propus să reanimăm această tradiție și să începem chiar de la noi – de la studenți și profesori, să le vorbim vizitatorilor acestei expoziții despre această sărbătoare, iar ei să înceapă să dea valoare mărțișorului", a spus Ludmila Noni, lector în cadrul Universității din Cahul.

Unele dintre podoabele pimăverii au fost la mare căutare, meșterițele vâzându-se nevoite la un anumit moment să confecționeze mărțișoare și la comandă.
Cele mai scumpe mărțișoare au fost și cele mai întrebate.

Source: trm.md

Keywords:

Martisor , Cahul , expoziție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
466 locuitori

Făurești este un sat din comuna Ciorescu în componenţa municipiului Chișinău. Localitatea este situată în centrul Moldovei, la o distanță de 1 km de comuna Ciorescu și la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 466 de oameni. Satul Făurești a fost menționat documentar în anul 1436 cu denumirea Oțetești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.