14 november 2015, 14:55 Sheet music and musical training manuals views 8755
Statul a oferit 11 case de locuit profesorilor din nordul ţării
14 november 2015, 14:55 Sheet music and musical training manuals views 8755

Statul a oferit 11 case de locuit profesorilor din nordul ţării

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor (MDRC) a transmis în proprietate 11 case pentru profesorii din satele raioanelor Briceni, Drochia şi Rîşcani. Ministrul MDRC, Vasile Bîtca, a înmânat vineri actele de proprietate, în cadrul unei ceremonii festive la minister.

Reprezentanta ministerului, Ecaterina Grigorean, a spus că "valoarea totală a proiectului se estimează la 2,7 mil. lei. În anul 2009 au fost procurate 25 de case care au fost acordate în comodat şi ulterior urmeză să fie transmise cu titlu gratuit în proprietate tinerilor specialişti, care s-au angajat în mediul rural".

"La moment au fost transmise în proprietate 11 case, în perioada următoare urmează a fi transmise alte 14 case tinerilor specialişti din raioanele ţării", a spus ea.

Potrivit spuselor sale, costul caselor în 2009 varia între 90 şi 100 mii lei, banii fiind oferiţi din bugetul statului.

Ministrul a subliniat că asigurarea tinerilor specialişti cu locuinţe esteprevăzută de cadrul legal al ţării Totodată, 50 la sută din totalul de apartamente construite sunt distribuite tinerilor specialişti.

Source: infotag.md

Keywords:

localitati , casa , profesor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
3400 locuitori

Todirești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Todirești și Grăseni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3400 de oameni. Satul Todirești a fost menționat documentar în anul 1627.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.