10 january 2013, 11:53 views 7535
10 january 2013, 11:53 views 7535

Soarta marilor proiecte de modernizare lansate de Primărie


Foto: prime.md

Astăzi strada Diordiţă urma să se tratazinsforme în una pietonală, cu terase amenajate şi expoziţii de artă, iar bulevardul Aleco Russo să fie unul modernizat cu şase benzi şi locuri pentru parcare. Însă nu a fost să fie. Termenele, anunţate iniţial de autorităţi, au fost amînate, iar capitala va rămîne încă în tranşeie. În timp ce primarul spune că acesta este preţul modernizăzii oraşului, oamenii supăraţi se întreabă de ce durează atît de mult mersul lor prin pietriş, praf şi gropi, relatează prime.md.

Şantiere, murdărie şi nemulţumiri. Prin aceasta este remarcat acum centrul Chişinăului şi nu printr-o stradă pietonală promisă sau drumuri reparate. Noul termen anunţat de către autorităţile locale pentru finalizarea şi amenajarea străzii Diordiţă este primăvara anului viitor, deşi, anterior primarul general Dorin Chirtoacă spera să-şi felicite colegii cu o stradă pentru pietoni către întîi august. "A fost o confuzie", aşa explică acum edilul capitalei termenul de întîi august anunţat pentru finalizarea lucrărilor pe strada Diordiţă.

Un nou termen - un nou eşec. Şi data de întîi octombrie se pare că este una ireală pentru finalizarea străzii Diordiţă, întrucît, lucrările au fost suspendate de aproape o lună deja. În acest timp, nisipul de pe şantier a fost dus de şuvoaiele de după ploaie pe străzile adiacente, iar în loc să calce pe un drum pavat, pietonii merg prin pietriş şi praf.

Mare este şi nemulţumirea şoferilor, care sunt nevoiţi să meargă prin gropi sau să se parcheze pe şantier.

Un alt şantier care dă bătăi de cap şoferilor este cel de pe strada Alecu Russo. Drumul pe care urma să apară parcări, benzi pentru biciclişti şi trei sensuri giratorii este din toamna trecută în reparaţie.

Primarul general spune că principala cauză a întîrzierilor ar fi reţelele de comunicaţii subterane, care n-au fost instalate corect. În aceste condţii, asfaltul pe bulevardul Alecu Russo va fi aşternut abia la anul.

Pînă autorităţile vor găsi un consens, oamenii vor coborî din transport direct în şantierul cu pietriş. Nici pe străzile Vasile Alecsandri sau Şciusev, care zilnic testează nervii şoferilor, lucrurile nu merg mai bine. De cîteva luni aceste străzi sunt blocate din cauza lucrărilor efectuate de întreprinderile municipale "Apă Canal" şi "Termocom".

Primarul general a anunţat că la anul în reparaţii vor intra bulevardele Ştefan cel Mare, Constantin Negruzzi şi o porţiune din Vasile Alecsandri.

Source: prime.md

Keywords:

primaria , Chisinau , proiect

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
697 locuitori

Vrăneşti este un sat din cadrul oraşului Sîngerei, raionul Sîngerei. Satul Vrănești este situat la distanța de 5 km de orașul Sîngerei și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 697 locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1613.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.