26 march 2024, 14:00 views 390
Mai mulți copaci din Chișinău, găuriți pentru a se usca. Ce spune Ministerul Mediului
26 march 2024, 14:00 views 390

Mai mulți copaci din Chișinău, găuriți pentru a se usca. Ce spune Ministerul Mediului

Ministerul Mediului cere, din nou, ajutorul cetățenilor pentru a identifica făptașii care au găurit alți copaci din capitală, pentru a-i usca.

„Nimeni nu are dreptul să distrugă, să rănească sau să omoare acest bun fără permisiunea unui specialist, care poate declara arborele periculos sau uscat”, spun autoritățile, notează Noi.md cu referire la unimedia.

Chișinău are mulți „eroi”. Cu siguranță acest caz este deja investigat de Inspectoratul Pentru Protecția Mediului, dar vă rugăm să ne ajutați.

Dacă cineva mai depistează asemenea cazuri, vă rugăm frumos, să trimiteți imediat informația Inspectoratului, ori chiar să chemați Poliția.

Copacii din Municipiul Chișinău, și nu doar, sînt un bun comun, înregistrat, care este protejat de lege și nimeni nu are dreptul să distrugă, să rănească sau să omoare acest bun fără permisiunea unui specialist, care poate să declare copacul/copacii periculoși și/sau uscați”, se arată în mesajul Ministerului Mediului.

Și anterior, Ministerul Mediului a cerut ajutorul cetățenilor pentru a identifica făptașii care au vandalizat alți arbori. „Se ia un copac, se face găuri, se toarnă combustibil. Copacul moare”, au scris responsabilii.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
936 locuitori

Enichioi este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Enichioi, Floricica, Bobocica, Ţolica. Satul Enichioi este situat pe Valea Enichioiului, la distanța de 37 km de oraşul Cantemir şi la 162 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 936 locuitori. Satul Enichioi a fost atestat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.