Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 martie 2024, 14:00 views 398
Mai mulți copaci din Chișinău, găuriți pentru a se usca. Ce spune Ministerul Mediului
26 martie 2024, 14:00 views 398

Mai mulți copaci din Chișinău, găuriți pentru a se usca. Ce spune Ministerul Mediului

Ministerul Mediului cere, din nou, ajutorul cetățenilor pentru a identifica făptașii care au găurit alți copaci din capitală, pentru a-i usca.

„Nimeni nu are dreptul să distrugă, să rănească sau să omoare acest bun fără permisiunea unui specialist, care poate declara arborele periculos sau uscat”, spun autoritățile, notează Noi.md cu referire la unimedia.

Chișinău are mulți „eroi”. Cu siguranță acest caz este deja investigat de Inspectoratul Pentru Protecția Mediului, dar vă rugăm să ne ajutați.

Dacă cineva mai depistează asemenea cazuri, vă rugăm frumos, să trimiteți imediat informația Inspectoratului, ori chiar să chemați Poliția.

Copacii din Municipiul Chișinău, și nu doar, sînt un bun comun, înregistrat, care este protejat de lege și nimeni nu are dreptul să distrugă, să rănească sau să omoare acest bun fără permisiunea unui specialist, care poate să declare copacul/copacii periculoși și/sau uscați”, se arată în mesajul Ministerului Mediului.

Și anterior, Ministerul Mediului a cerut ajutorul cetățenilor pentru a identifica făptașii care au vandalizat alți arbori. „Se ia un copac, se face găuri, se toarnă combustibil. Copacul moare”, au scris responsabilii.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

copac , Chisinau , Ministerul Mediului

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2609 locuitori

Cobani este un sat şi comună din raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Glodeni şi la 208 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2609 oameni. Satul Cobani a fost menționat documentar în anul 1429 cu numele Zubreuți.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.