08 october 2022, 14:00 views 1377
Ceban, nemulțumit că Serviciul Hidrometeo nu a emis o avertizare. Reacția instituției
Photo: facebook.com/Ion.Ceban.public
08 october 2022, 14:00 views 1377

Ceban, nemulțumit că Serviciul Hidrometeo nu a emis o avertizare. Reacția instituției

În cadrul ședinței operative a Primăriei, unde au fost evaluate pagubele furtunii de marți, 9 august, edilul Capitalei, Ion Ceban, s-a arătat nemulțumit de faptul că specialiștii nu au emis o avertizare ce ține de condițiilor meteorologice care au avut loc.

Acesta a declarat că ieri „a fost o situație excepțională”, care a creat pagube enorme.

„A fost într-adevăr o situație excepțională după analiza specialiștilor și a tuturor celor care au putut vedea ce s-a întîmplat în sectorul Rîșcani și o parte din sectorul Ciocana. Era foarte bine dacă am fi fost atenționați de către structurile centrale responsabile de acest fenomen”, a declarat Ion Ceban.

Reprezentanții Serviciului Hidrometeorologic de Stat, au comunicat că „procesul meteorologic s-a dezvoltat rapid și din acest motiv nu a fost emisă avertizarea”, transmite tv8.md.

„Procesele acestea convective s-au dezvoltat foarte repede și din acest motiv nu s-a reușit de a da o avertizare, plus că nu se prevedeau astfel de evenimente. De exemplu, la Botanica practic nici nu au fost cantități de precipitații așa mari. A fost o dezvoltare de nori foarte rapidă, care nu putea fi prevăzută cu mult timp înainte. Acesta este un proces de vară care s-a dezvoltat foarte rapid, respectiv nu s-a reușit a fi emisă acea avertizare”, a declarat Ghenadie Roșca, șeful Direcției prognoze meteo din cadrul SHS.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1855
Populația:
1202 locuitori

Ştefăneşti este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Ştefăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ștefan Vodă și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1202 oameni. Satul Ştefăneşti a fost menționat documentar în anul 1855.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.