19 march 2022, 10:30 views 3302
O nouă sculptură urbană a apărut pe strada Miorița din Chișinău
19 march 2022, 10:30 views 3302

O nouă sculptură urbană a apărut pe strada Miorița din Chișinău

În scuarul de pe strada Miorița din Chișinău a apărut o nouă sculptură. Aceasta îl înfățișează pe ciobanul din balada „Miorița". Autorul sculpturii este Veaceslav Jiglițchi, transmite agora.md.

„Sculptura urbană a fost creată după balada „Mioriţa", o capodoperă a folclorului nostru, baladă culeasă de Alecu Russo şi publicată de Vasile Alecsandri în anul 1850. Această sculptura este o interpetare a motivului mioritic, a bunătăţii poporului nostru şi a jertfei ciobănaşului moldovean pentru pace", a declarat Veaceslav Jiglițchi pentru ea.md.


În pozele făcute de către artist se observă că sculptura este iluminată din interior, pe timp de noapte. Veaceslav Jiglițchi este autorul mai multor sculpturi din capitală, printre care „Veronica Micle" și „Cușma lui Guguță".

Source: agora.md

Keywords:

Chisinau , sculptor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
1720 locuitori

Ucrainca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ucrainca și Zviozdocica. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Căușeni și la 104 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1720 de oameni. Satul Ucrainca a fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.